У Львівській області пом'якшили карантин: що відкриється

У Львівській області пом'якшили карантин: що відкриється

Фото: УНІАН

Новим коронавірусом на Львівщині заразилася 6 301 людина.

У понеділок, 6 липня, у Львівській області частково послабили карантинні обмеження, впроваджені для боротьби із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19.

Відповідне рішення прийняли під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, йдеться на сайті Львівської ОДА.

Зокрема, відновити роботу від вівторка можуть готелі, заклади громадського харчування, спортзали, фітнес-центри та заклади фізичної культури і спорту.

Також дозволено проведення релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 квадратних метрах площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі).

"Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра", - додали в облдержадміністрації.

Зазначається, що в межах наступного етапу послаблення обмежень на Львівщині можуть запрацювати дитячі садочки. А доти їх планують перевірити на готовність до роботи в умовах карантину.

Нагадаємо, що від початку спалаху у Львівській області новим коронавірусом заразилася 6 301 людина. Зокрема, 164 пацієнти померли від ускладнень захворювання, тоді як 965 - вилікувалися. 

"Львівщина потроху виходить із пікового періоду масових захворювань, тому при дотриманні обережності та усіх рекомендацій можемо частково дозволити роботу деяких сфер бізнесу. Ситуація перебуватиме на ретельному контролі, кожних три дні ми будем оцінювати стан справ", - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Як повідомлялося, Львівська область відповідає усім трьом показникам, які беруться до уваги для дозволу послаблення карантину. Йдеться, зокрема, про завантаженість лікарень (43%), охоплення тестуванням (108,6), а також інцидентність (кількість випадків на 100 тисяч населення) - 10,9%.

6 липня повідомлялося, що поширення коронавірусної інфекції у Львові та області уповільнилося. Так, за добу COVID-19 підтвердили у 104 осіб, тоді як минулого тижня ця цифра сягала 160. 

Статистика МОЗ: кількість діагнозів коронавірусу в Україні впритул наблизилася до 50 тисяч

Статистика МОЗ: кількість діагнозів коронавірусу в Україні впритул наблизилася до 50 тисяч

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація