У Лівії підтвердили перший випадок коронавірусу

У Лівії підтвердили перший випадок коронавірусу

Фото: Associated Press

На COVID-19 захворів 73-річний чоловік.

У вівторок, 24 березня, у Лівії повідомили про перший випадок нової коронавірусної інфекції.

На COVID-19 захворів 73-річний чоловік, який 5 березня повернувся до країни з сусіднього Тунісу, повідомляє AP із посиланням на уряд США.

До медзакладу пенсіонер звернувся із кашлем та лихоманкою. Зараз він перебуває в ізоляторі в лікарні лівійської столиці Тріполі. 

На Близькому Сході, за даними видання, нині зафіксовано понад 31 тисячу випадків коронавірусу. Найбільше заражених в Ірані - понад 24,8 тисяч. Водночас, у Сирії, де зафіксували одного інфікованого COVID-19, ввели комендантську годину. Також відомо про два випадки інфекції у секторі Гази. 

Як повідомлялося, наприкінці лютого сторони конфлікту в Лівії домовилися про перемир'я. Втім, за даними АР, конфлікт у країні продовжується. 

Після повалення режиму Муаммара Каддафі у 2011 році та його вбивства в Лівії почалася боротьба за владу між різними угрупованнями і фракціями. У Тріполі за підтримки ООН був створений Уряд національної єдності на чолі з Фаїзом Сараджем. Між тим у Тобруку на сході країни проходять засідання однопалатного парламенту, що вважає себе справжньою владою і не згоден з політикою Сараджа.

Міжнародно визнаний уряд в Тріполі, очолюваний Сараджем, контролює лише невелику частину країни. Його суперником є екссоратник Каддафі, генерал Халіфа Хафтар, чиї збройні формування ("Лівійська національна армія") підтримують парламент та дедалі сильніше тиснуть на Уряд національної єдності. Під контролем Хафтара перебуває значна частина лівійської території, включно з більшістю нафтових родовищ. Хафтар веде наступ на Тріполі від квітня 2019 року.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація