У київському онкодиспансері виявили коронавірус: у медустанові обмежили госпіталізацію

У київському онкодиспансері виявили коронавірус: у медустанові обмежили госпіталізацію

Фото: Associated Press

Жінку перевели до інфекційної лікарні.

Київський обласний онкодиспансер обмежив планову госпіталізацію через виявлення коронавірусу в пацієнтки.

Про це заявив заступник директора диспансеру Валерій Костіков, пише "Інтерфакс-Україна".

"Була пацієнтка минулого тижня, після додаткового обстеження у неї був позитивний тест на COVID-19. Її переведено до спеціалізованого медзакладу в Київській області для подальшого лікування", - розповів він.

За словами Костікова, пацієнтка від самого початку не мала ознак коронавірусу, були ознаки ускладнення після хіміотерапії. Проте під час детального обстеження виявили рентгенологічні ознаки ураження легень, типові для COVID-19, потім було проведено ПЛР-тестування.

Також заступник директора диспансеру повідомив, що в медзакладі провели тестування на коронавірус всіх контактних осіб - співробітників і пацієнтів, які були в найближчому оточенні цієї пацієнтки.

"Ми очікуємо на результати, які мають бути в середу, обмежили планову госпіталізацію до їх отримання. Серед медиків хворих наразі немає, є інфіковані чи ні - покаже тест. Обмежено планові госпіталізації на хірургічне лікування. Тривають хіміотерапія, променева терапія, лікування гематологічних пацієнтів. Диспансер працює у штатному режимі", - додав він.

Окремо Костіков запевнив, що після закінчення лікування коронавірусу в спеціалізованій клініці пацієнтка повернеться до диспансеру для подальшого лікування онкозахворювання.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей. 22 квітня карантин подовжили до 11 травня.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація