У Київській області через ситуацію із коронавірусом посилили контроль за виконанням карантинних обмежень

У Київській області через ситуацію із коронавірусом посилили контроль за виконанням карантинних обмежень

Фото: УНІАН

Карантині заходи можуть бути посилені будь-якої миті, заявив голова Київської ОДА.

У Київській області через погіршення ситуації із захворюваністю коронавірусом COVID-19 обласна Комісія з ТЕБ та НС запровадила негайне посилення контролю за дотриманням санітарного законодавства та протиепідемічних заходів.

Про це у суботу, 20 червня, у зверненні щодо погіршення епідеміологічної ситуації повідомив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін, передає пресслужба Київської ОДА.

"Показник інцидентності в області впритул наблизився до критичної позначки 12. До посилення карантинних заходів залишилося добрати 0,03%. Тож потрібно зважати на те, що карантині заходи можуть бути посилені будь-якої миті", - заявив він.

Так, посилення контролю за дотриманням санітарного законодавства впроваджується у дошкільних закладах, закладах фізичної культури та спорту, перукарнях та салонах краси.

Посилено контроль за об‘єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками, закладами громадського харчування, за дотриманням протиепідемічних заходів під час посадки та висадки пасажирів.

"Облдержадміністрація продовжує відстежувати протиепідемічну ситуацію на території області. У разі її погіршення протягом трьох днів поспіль, комісія з ТЕБ та НС буде змушена скасувати деякі введені раніше послаблення", - повідомив Володін.

"Недопущення зростання захворюваності - справа кожного мешканця Київської області. Виходьте з дому лише в разі крайньої потреби, дотримуйтесь дистанції, користуйтеся засобами особистого захисту в громадських місцях. Разом ми зможемо стримати розповсюдження хвороби. Бережіть себе і своїх близьких. Разом подолаємо всі негаразди", - додав голова Київської ОДА.

Нагадаємо, що станом на 10:00 суботи, 20 червня, у Київській області офіційно зареєстровано 2 174 випадки інфікування новим коронавірусом COVID-19, за останню добу – плюс 32 випадки. Серед заражених коронавірусом – 173 дитини. Померло 46 осіб.

Україна вчергове встановила антирекорд - 921 випадок інфікування коронавірусом

Україна вчергове встановила антирекорд - 921 випадок інфікування коронавірусом

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація