У Києво-Печерській Лаврі заперечують, що порушили карантин

У Києво-Печерській Лаврі заперечують, що порушили карантин

Фото: Associated Press

За інформацією пресслужби, храми почали закривати для туристів та вірян ще з середини березня.

Після того, як в Києво-Печерській Лаврі зафіксували близько сотні хворих на новий коронавірус, пресслужба Лаври заявила, що в Лаврі дотримувалися усіх карантинних норм.

Так, у Лаврі повідомили, що верхню частину Києво-Печерської Лаври закрили для туристів та вірян від третього тижня Великого Посту — від 16 березня. За інформацією, недільне богослужіння 22 березня відбувалося без участі парафіян. До того ж, у Лаврі стверджують, що коли у кількох насельників виявили симптоми ГРВІ, служби вирішили проводити у закритому режимі.

Після цього, 4 квітня, ворота Нижньої Лаври закрили для туристів та вірян. Тоді ж в Лаврі оголосили карантин. Усім, хто перебував у Лаврі та відчував будь-які симптоми ГРВІ, зробили тест на коронавірус. Ті, у кого підтвердили COVID-19, самоізолювалися.

Загалом від початку виявлення перших хворих до Олександрівської лікарні шпиталізували 12 священнослужителів. Відомо, що серед них і намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло. У його пресслужбі повідомили, що до лікарні владику забрали про всяк випадок, оскільки він має проблеми з тиском, а також хворіє на цукровий діабет.

Нагадаємо, що очільник Лаври Павло до останнього заперечував можливість закриття церков та закликав парафіян попри все ходити до церкви. Кілька днів тому він змінив свою думку. «Ми не ангели, ми маємо право хворіти також», - зазначив Павло.

Нині в Лаврі вже понад 90 підтверджених випадків коронавірусу і це майже половина всієї братії. 

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація