У Києві від коронавірусу померла жінка, яка два тижні лікувалася телефоном

У Києві від коронавірусу померла жінка, яка два тижні лікувалася телефоном

Фото: unsplash.com

Жінку доправили до лікарні у вкрай важкому стані.

Коронавірус у Києві забрав життя жінки, яка лікувалася вдома. Хвора на COVID-19 отримувала консультації лікаря і призначення телефоном. 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський. 

"Минуле чергування в мене було дуже сумне. Воно не просто було важке, адже вже давно немає легких чергувань. Але попри страшенну втому ще й довелось через себе пропускати кричущий біль та сум рідних. У мене померла пацієнтка. Померла за декілька годин. Бо врятувати її було вже неможливо. Адже час був згаяний…", – написав лікар.

За його словами, хвора два тижні лікувалася вдома. "Два тижні, кожного дня лихоманка 39. Жодного разу лікар не бачив за цей період хвору. Лише декілька консультацій по телефону. Стандартних. Таких, як кажуть майже всім. Знову три антибіотика. І знову надважкий стан – сатурація при поступленні 51%. І летальний випадок. Винних не хочу шукати, адже вони є з багатьох сторін. Вся система надання допомоги – єдина велика проблема", – зазначив Євген Дубровський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві померли мати і донька з важкою формою коронавірусу. Молодшій жінці було усього 36 років. Дивіться репортаж ТСН із реанімації 9-ї міської лікарні.

Один день роботи лікарів у реанімації: як пандемія бачиться зсередини медзакладу

Один день роботи лікарів у реанімації: як пандемія бачиться зсередини медзакладу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація