Після наповнення контейнерів їх герметично запакують, вивезуть і разом із вмістом безпечно утилізують за високих температур.
У Києві для використаних захисних масок і рукавичок функціонує 14 пунктів збирання.
Про це повідомили в КМДА.
"Усі відходи збиратимуть і безпечно утилізуватимуть із дотриманням санітарно-гігієнічних норм. Цим займатиметься спеціалізована компанія, що має ліцензію, обладнання та потужності, а найголовніше – відповідний досвід. Це – ТОВ "Центр екобезпеки та гігієни". Спалювання відходів відбувається за температури 1200°C", – повідомив в. о. начальника Управління екології та природних ресурсів Олександр Савченко.
Зокрема, здати використані маски і рукавички можна у магазинах мережі Billa:
- вул. Гришка, 3;
- просп. Маяковського, 85;
- Бессарабська площа, 2;
- вул. Тростянецька, 1-А;
- Дарницька площа, 1;
- просп. Повітрофлотський, 56-А;
- вул. Голосіївська, 13-А;
- Майдан Незалежності, ТЦ "Глобус";
- вул. Велика Васильківська, 100;
- вул. Попудренка, 40.
У магазинах мережі METRO Cash & Carry:
- просп. Григоренка, 43;
- Кільцева дорога, 1-В;
- просп. С. Бандери, 26-В;
- вул. С. Лифаря, 2-А.
Поради щодо утилізації використаних масок та рукавичок:
- Зніміть маску після застосування, утримуйте маску за еластичні завушні петлі та не торкайтеся нею до очей або одягу, оскільки використана маска може бути забруднена мікроорганізмами.
- Герметично запакуйте маску чи рукавички в окремий пакет для запобігання забруднення контейнера, в який буде викинута маска.
- Після дотику до маски або її викидання слід провести гігієнічну обробку рук: скористайтеся спиртовмісним засобом, а у разі очевидного забрудненні рук вимийте їх з милом.
Поради щодо використання багаторазових масок:
- Використання багаторазових масок дозволено не більше 3-4-х годин.
- Багаторазову маску забороняється використовувати декільком особам. Маска повинна бути індивідуальною.
- Після використання багаторазову маску необхідно прати теплою проточною водою з використанням звичайного господарчого мила (72%). Потім маску висушують та обов’язково прасують з обох боків за максимального режиму прасування.