У Києві назріває дефіцит ліжок для пацієнтів із коронавірусом: як вирішуватимуть проблему

У Києві назріває дефіцит ліжок для пацієнтів із коронавірусом: як вирішуватимуть проблему

Фото: Людмила Антоненко/Facebook

За словами лікарів, захворюваність у столиці на COVID-19 дійсно швидко зростає.

У Києві назріває дефіцит ліжок для пацієнтів хворих на коронавірусну хворобу COVID-19. Головна коронавірусна лікарня столиці - Олександрівська, заповнена майже на 100%. А заповненість ліжок по всіх лікарнях міста переступила за 70%.

Тому в терміновому порядку готують ще п’ять медзакладів до приймання пацієнтів з коронавірусом. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Карети "швидких" до приймального відділення київської лікарні №18 приїжджають з кожним днем все частіше.

"Минулого тижня було близько 20 підтверджених пацієнтів на COVID-19. То цього тижня близько 20 за день. Захворюваність дійсно стрімко зростає", - каже завідувачка інфекційного відділення київської лікарні №18 Маріанна Бровченко.

У цій лікарні інфекційного відділення не було, тому хворих на коронавірус відправляли по іншим медзакладам столиці. Проте, ліжок у Києві дедалі меншає і лікарні почали переобладнувати цілі поверхи для приймання пацієнтів із COVID-19.

Маріанна Бровченко два тижні тому завідувала відділенням нейрореабілітації, де ставили на ноги хворих після інсультів. Тепер боротимуться за життя заражених на COVID-19.

Все відділення поділили на три зони:

  • червона зона - будуть перебувати пацієнти із коронавірусною хворобою;
  • буферна зона – де лікарі проходитимуть знезараження;
  • зелена – безпечна зона.

У Києві назріває дефіцит ліжок для пацієнтів хворих на COVID-19

У Києві назріває дефіцит ліжок для пацієнтів хворих на COVID-19

Майже до всіх палат прокладають магістралі, по яким йтиме рятувальний кисень. Вже закупили 4 апарати штучної вентиляції легень, кардіомонітори та УЗД. Холодильники забиті медикаментами, ординаторські - засобами індивідуального захисту.

10 бригад із 12 лікарів щодоби чергуватимуть та лікуватимуть важких хворих, кількість яких швидко збільшується.

"На сьогодні в Києві 19 закладів функціонує для надання медичної допомоги пацієнтам із коронавірусом. Наразі ми плануємо відкрити ще три заклади охорони здоров'я загальною кількістю понад 400 ліжок додатково. На сьогодні у нас функціонує 2781 ліжко", - повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров'я КМДА Галина Зборомирська.

За два тижні коридори нового інфекційного відділення заповнять лікарі у білих комбінезонах.

Нагадаємо, що біля київської лікарні у Солом'янському районі зафіксували черги з карет швидкої допомоги, що госпіталізують пацієнтів із підозрою на коронавірус.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація