У Києві на карантин закрили 9 шкіл, канікули розпочнуться від 21 жовтня

У Києві на карантин закрили 9 шкіл, канікули розпочнуться від 21 жовтня

Фото: Associated Press

Всього хворих коронавірусом школярів у столиці 605. Хворіють також 485 педагогів.

У Києві станом на понеділок, 19 жовтня на карантин повністю закриті 9 шкіл, на дистанційне навчання переведено 621 клас ще у 189 школах.

"Сьогодні в місті закриті на карантин 9 шкіл - через випадки захворювання серед вчителів. По три школи в Печерському та Оболонському районах. Та по одній - у Подільському, Дарницькому і Святошинському районах. Збільшилась і кількість класів, що відправили на самоізоляцію через хворобу учнів. Сьогодні на дистанційному навчанні загалом 621 клас у 189-ти школах", - зазначив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Він зазначив, що школам рекомендовано розпочати осінні канікули раніше - з 21 жовтня. Це повинно знизити рівень захворюваності серед вчителів і школярів, додавши, що всього хворих коронавірусом школярів у столиці 605. Хворіють також 485 педагогів.

"У дитячих садочках теж спостерігається зростання захворюваності. Через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 92 групи у 79-ти садках. Два садочки зачинені на карантин. А два – вже відновили свою роботу після карантину. Наповненість дітей у дитсадках столиці – понад 52%", - додав Кличко.

Нагадаємо, сьогодні в Україні набуло чинності нове карантинне зонування. В оновленому списку Київ опинився в "помаранчевій" зоні карантину.

Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на понеділок, 19 жовтня, в столиці вже 30 848. За минулу добу в Києві виявили ще 385 хворих на коронавірус. Померли п'ятеро людей. Усього коронавірус забрав життя 587 киян. 

Наступна публікація