У Китаї зафіксували ще вісім випадків активної форми коронавірусу

У Китаї зафіксували ще вісім випадків активної форми коронавірусу

Фото: Associated Press

Впродовж місяця в країні не зафіксували жодної смерті від ускладнень нового захворювання.

У суботу, 16 травня, материковий Китай повідомив про вісім нових випадків активної форми COVID-19

Шестеро інфікованих нещодавно прибули з-за кордону, тоді як ще двоє заразилися всередині країни. Про це повідомляє CNBC із посиланням на Національну комісію з охорони здоров'я Китаю. 

Окремо в КНР прозвітували про 13 безсимптомних випадків коронавірусу. Загалом 561 пацієнт із новою коронавірусною інфекцією, який не має симптомів захворювання, перебуває під медичним спостереженням.

Нових смертей від ускладнень COVID-19 не фіксують вже 31 добу поспіль.

Як повідомлялося, Китай планує відновити навчання для більшості учнів 1 червня, тоді як інші зможуть повернутися до школи пізніше, залежно від умов. А от коли відкриються університети - наразі невідомо.

Нагадаємо, що у минулі вихідні в Ухані вперше від початку квітня зафіксували новий випадок зараження коронавірусом. Хворий перебуває у важкому стані.

Загалом від початку спалаху в країні на COVID-19 захворіла 82 941 людина. 4 633 пацієнти померли, тоді як понад 78 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Раніше влада китайського міста Ухань перерахувала кількість померлих пацієнтів, збільшивши її приблизно на 50 відсотків. Згідно з новими даними, кількість жертв коронавірусу зросла на 1 290.

Нагадаємо, що влада Китаю зняла заборону на виїзд з багатомільйонного міста Ухань, де було зафіксовано перший випадок зараження новим коронавірусом та звідки почалося стрімке поширення інфекції. У перший день місто покинули понад 65 тисяч людей.

Як повідомлялося, у провінції Хубей відновили авіаперельоти, а в Ухані закрили побудовану за 10 днів модульну лікарню, призначену для лікування пацієнтів, хворих коронавірусом. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація