У Китаї зафіксували ще дев'ять активних випадків зараження коронавірусом

У Китаї зафіксували ще дев'ять активних випадків зараження коронавірусом

Фото: Flickr / National Institute of Allergy and Infectious Diseases

На лікуванні залишаються 357 пацієнтів.

У четвер, 9 липня, материковий Китай повідомив про дев'ять нових випадків активної форми COVID-19

Усі пацієнти заразилися за кордоном, пише People's Daily, China із посиланням на дані Національної комісії з охорони здоров'я Китаю.

Зазначається, що у Пекіні, де минулого місяця зафіксували спалах коронавірусу на великому оптовому ринку "Сіньфаді", вже три дні поспіль не виявляють жодного нового інфікованого. Тож людей із високої групи ризику, які від 11 червня перебували на карантині, тепер поступово звільняють від обмежень. 

Нагадаємо, що 11 червня великий оптовий ринок "Сіньфаді", де зафіксували новий спалах, тимчасово закрили, а в столиці ввели нові обмежувальні заходи.

Епідеміолог Лю Цзюнь розповів, що після аналізу генома знайдених на оптовому ринку "Сіньфаді" зразків коронавірусу з’ясувалося, що вони старші за поширені у Європі штами. 

Також через спалах на столичному ринку для пів мільйона мешканців округу Аньсинь, розташованого в 150 кілометрах від Пекіна, запровадили жорсткий карантин. 

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 357 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан п'яти із них оцінюють як критичний. Також в КНР зазначили, що виявили ще шість безсимптомних випадків коронавірусу.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіла 83 581 людина. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 78 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Нещодавно стало відомо, що супутникові знімки парковок біля лікарень в китайському Ухані, а також тенденції пошукових запитів в Інтернеті вказують, що новий коронавірус міг ширитися Китаєм ще в серпні минулого року

Раніше у Китаї заявили, що ринок в Ухані не був джерелом коронавірусу, а аналізи показали, що тварини не могли бути проміжним господарем патогену. 

Водночас для з'ясування походження інфекції до КНР наступного тижня планує вирушити місія ВООЗ.

Як повідомлялося, вірусологічний інститут Китаю, який США підозрюють у витоку інфекції COVID-19, має три живі штами коронавірусу кажана, але жоден не відповідає новому світовому зараженню. Так стверджує директор центру. 

Раніше у китайському Ухані на коронавірус перевірили 10 мільйонів людей. Позитивний результат тесту спостерігали лише у 300 випадках: в усіх пацієнтів хвороба проходила безсимптомно. Водночас у 1 174 людей, котрі були контактними особами заражених, захворювання не підтвердили.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація