У Китаї вперше за тиждень не виявили жодного випадку місцевого передавання коронавірусу

У Китаї вперше за тиждень не виявили жодного випадку місцевого передавання коронавірусу

Фото: Associated Press

У мегаполісі Ціндао триває тестування понад 9 млн осіб.

У п'ятницю, 16 жовтня, материковий Китай повідомив, що зафіксував 24 нових випадки активної форми COVID-19. Також в країні зареєстрували ще 10 пацієнтів із безсимптомним перебігом захворювання.

Про це пише People's Daily, Chinа.

Усі "активні" пацієнти заразилися за кордоном, тоді як у столиці провінції Шаньдун Ціндао вперше від 11 жовтня не виявили жодного нового випадку місцевого передавання інфекції.

Зазначається, що у місцевій лабораторії щоденну потужність тестування на COVID-19 збільшили до 400 тисяч зразків. Це у 20 разів більше, аніж минулого тижня.  

Як повідомлялося, влада Ціндао вирішила протестувати на коронавірус усе населення мегаполісу та його околиць, загалом понад 9 млн осіб. Відповідне рішення ухвалили після того, як 11 жовтня місцева комісія з питань охорони здоров'я оголосила про нові випадки інфікувань, більшість з яких пов'язана із лікарнями. Впродовж тижня у місті COVID-19 підтвердили у 13 людей.

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 253 пацієнти із активною формою COVID-19, стан чотирьох із них оцінюють як критичний

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 85 646 людей. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 80,7 тисячі вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація