У Китаї розповіли про нові випадки коронавірусу: на лікуванні перебувають понад вісімсот пацієнтів без симптомів

У Китаї розповіли про нові випадки коронавірусу: на лікуванні перебувають понад вісімсот пацієнтів без симптомів

Фото: Associated Press

Нових смертей від ускладнень COVID-19 не фіксують вже 22 дні поспіль.

У четвер, 7 травня, материковий Китай повідомив про двох інфікованих COVID-19 пацієнтів. 

Хворі нещодавно прибули з-за кордону, повідомляє CNBC із посиланням на Національну комісію з охорони здоров'я Китаю. 

Нових смертей від ускладнень COVID-19 не фіксують вже 22 дні поспіль. Водночас, минулого тижня Пекін додав до статистики ще один летальний випадок, не уточнивши, де та коли помер пацієнт. 

Як повідомлялося, у Китаї діти повертаються до шкіл та університетів після трьох місяців карантину. 24 квітня в Ухані, де зародився новий коронавірус, вилікували останього важкохворого пацієнта.

Окремо в КНР прозвітували про ще 6 безсимптомних випадків. Зазначається, що нині в країні під наглядом медиків перебувають близько 880 хворих на нову коронавірусну інфекцію пацієнтів, які не мають симптомів захворювання.

Нагадаємо, що китайський уряд неодноразово переглядав свою методологію підрахунків випадків зараження коронавірусом, протягом декількох тижнів виключаючи людей, у яких попри підтверджений COVID-19 немає симптомів захворювання. Лише з 1 квітня Китай почав додавати їх до загальної суми. 

Також влада китайського міста Ухань, звідки розпочався спалах нової коронавірусної інфекції, перерахувала кількість померлих пацієнтів, збільшивши її приблизно на 50 відсотків. Згідно з новими даними, кількість жертв коронавірусу зросла на 1 290.

Загалом від початку спалаху в країні на COVID-19 захворіли 82 885 людей. Із них 4 633 пацієнти померли, тоді як понад 77 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Як повідомлялося, китайський Ухань повернувся до звичного життя з грандіозним світловим шоу.

А тим часом влада Китаю зняла заборону на виїзд з багатомільйонного міста Ухань, де було зафіксовано перший випадок зараження новим коронавірусом та звідки почалося стрімке поширення інфекції. У перший день місто покинули понад 65 тисяч людей. Раніше у провінції Хубей відновили авіаперельоти, а в Ухані закрили побудовану за 10 днів модульну лікарню, призначену для лікування пацієнтів, хворих коронавірусом. 

У провінції Хубей влада зняла частину обмежень 25 березня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація