У Китаї повідомили про ще 31 "активного" хворого на коронавірус

У Китаї повідомили про ще 31 "активного" хворого на коронавірус

Фото: Associated Press

На лікуванні у КНР залишаються 839 "активних" пацієнтів

У суботу, 8 серпня, материковий Китай повідомив про 31 новий випадок активної форми COVID-19. Також в країні зафіксували ще 14 пацієнтів з безсимптомним перебігом захворювання.

Про це із посиланням на дані Національної комісії з охорони здоров'я Китаю пише People's Daily, Chinа.

Серед "активних" пацієнтів шестеро заразилися за кордоном, тоді як 25 підхопили інфекцію в адміністративному центрі Сіньцзян-Уйгурського автономного району Урумчі, де нещодавно зафіксували спалах COVID-19

Нагадаємо, що місцева влада ізолювала низку житлових мікрорайонів та ввела карантинні обмеження щодо громадського транспорту. Місцевим мешканцям обмежили можливість виїзду з міста. Нині в Урумчі триває масове тестування на COVID-19.

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 839 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан 42 із них оцінюють як критичний

Водночас у Пекіні, де минулого місяця зафіксували спалах коронавірусу на великому оптовому ринку "Сіньфаді", не виявили жодного нового випадку зараження.

Раніше епідеміолог Лю Цзюнь розповів, що після аналізу генома знайдених на ринку зразків коронавірусу з’ясувалося, що вони старші за поширені у Європі штами.

Минулого тижня китайська столиця та ще кілька великих міст відкрили кінотеатри у найменш уражених пандемією районах. Водночас, аби відвідати кіносеанс, необхідно забронювати квиток в онлайн заздалегідь, аби зала під час перегляду була заповнена лише на 30%. Відвідувачам заборонили брати з собою їжу та напої, на вході їм перевіряють температуру.

Кінотеатри у Китаї залишалися зачиненими майже пів року.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 84 597 людей. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 79 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Як повідомлялося, у Китаї завершила роботу місія Всесвітньої організації охорони здоровʼя із встановлення походження коронавірусу. Експертна група серед іншого перевіряла теорію штучного походження COVID-19, тобто створення в лабораторії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація