У Китаї новий коронавірус виявили у заморожених креветках

У Китаї новий коронавірус виявили у заморожених креветках

Фото: Associated Press

Водночас у КНР зафіксували три десятки нових випадків зараження коронавірусом.

У китайському місті Сіань, що у провінції Шеньсі, COVID-19 виявили на упаковках заморожених креветок, імпортованих з Еквадору до місцевого оптового ринку.

Про це із посиланням на повідомлення місцевої влади від п'ятниці, 14 серпня, пише People's Daily, Chinа.

На день раніше у Шеньчжені ознаки коронавірусу знайшли у курятині.

А тим часом материковий Китай повідомив про 30 нових випадків активної форми COVID-19. Також в країні зафіксували ще 28 пацієнтів з безсимптомним перебігом захворювання.

Серед "активних" пацієнтів 22 заразилися за кордоном, тоді як 8 підхопили інфекцію в адміністративному центрі Сіньцзян-Уйгурського автономного району Урумчі, де нещодавно зафіксували спалах COVID-19

Нагадаємо, що місцева влада ізолювала низку житлових мікрорайонів та ввела карантинні обмеження щодо громадського транспорту. Місцевим мешканцям обмежили можливість виїзду з міста. 

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 690 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан 39 із них оцінюють як критичний

Водночас у Пекіні, де минулого місяця зафіксували спалах коронавірусу на великому оптовому ринку "Сіньфаді", не виявили жодного нового випадку зараження.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 84 786 людей. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 79 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Як повідомлялося, у Китаї завершила роботу місія Всесвітньої організації охорони здоровʼя із встановлення походження коронавірусу. Експертна група серед іншого перевіряла теорію штучного походження COVID-19, тобто створення в лабораторії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація