У Китаї новим коронавірусом заразилися ще понад три десятки людей, більшість з яких не має симптомів

У Китаї новим коронавірусом заразилися ще понад три десятки людей, більшість з яких не має симптомів

Фото: Associated Press

Усі "активні" пацієнти інфікувалися за кордоном.

У вівторок, 29 вересня, материковий Китай повідомив, що зафіксував 12 нових випадків активної форми COVID-19. Також в країні зареєстрували ще 26 пацієнтів із безсимптомним перебігом захворювання.

Про це пише People's Daily, Chinа.

Усі "активні" пацієнти заразилися за кордоном. Водночас в адміністративному центрі Сіньцзян-Уйгурського автономного району Урумчі, де раніше зафіксували спалах COVID-19, вже кілька тижнів немає жодного нового випадку інфікування.

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 184 пацієнти з активною формою COVID-19, стан двох із них оцінюють як критичний

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 85 384 людини. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 80,5 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Минулого тижня президент США Дональд Трамп під час своєї промови на Генасамблеї ООН закликав притягнути до відповідальності Китай за виникнення пандемії коронавірусу. Він також розкритикував Всесвітню організацію охорони здоров'я. 

Раніше у китайській провінції Цзілінь влада виявила коронавірус на імпортованому з РФ упаковуванні з замороженими кальмарами. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація