У Китаї новим коронавірусом заразилися ще 16 людей: кількість інфікованих перевалила за 83 тисячі

У Китаї новим коронавірусом заразилися ще 16 людей: кількість інфікованих перевалила за 83 тисячі

Фото: Associated Press

На лікуванні залишаються 76 пацієнтів з коронавірусом.

У понеділок, 1 червня, материковий Китай повідомив про 16 нових випадків активної форми COVID-19

Усі новоспечені пацієнти нещодавно прибули з-за кордону, пише People's Daily із посиланням на дані Національної комісії з охорони здоров'я Китаю.

Водночас в КНР виявили ще 16 пацієнтів із новим коронавірусом, які не мають симптомів захворювання. Нових смертей від ускладнень недуги впродовж доби в країні знову не зафіксували.

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 76 пацієнтів з активною формою COVID-19: стан трьох хворих лікарі оцінюють як критичний. 

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 83 017 людей. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 78 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Раніше у Китаї заявили, що ринок в Ухані не був джерелом коронавірусу, а аналізи показали, що тварини не могли бути проміжним господарем патогену. 

Водночас для з'ясування походження інфекції до КНР планує вирушити місія ВООЗ.

Як повідомлялося, вірусологічний інститут Китаю, який США підозрюють у витоку інфекції COVID-19, має три живі штами коронавірусу кажана, але жоден не відповідає новому світовому зараженню. Так стверджує директор центру. 

Раніше влада китайського міста Ухань перерахувала кількість померлих пацієнтів, збільшивши її приблизно на 50 відсотків. Згідно з новими даними, кількість жертв коронавірусу зросла на 1 290.

Нагадаємо, що влада Китаю зняла заборону на виїзд з багатомільйонного міста Ухань, де було зафіксовано перший випадок зараження новим коронавірусом та звідки почалося стрімке поширення інфекції. У перший день місто покинули понад 65 тисяч людей.

Як повідомлялося, у провінції Хубей відновили авіаперельоти, а в Ухані закрили побудовану за 10 днів модульну лікарню, призначену для лікування пацієнтів, хворих коронавірусом. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація