У Китаї коронавірусом заразилися ще понад пів сотні людей, більшість з яких не має симптомів

У Китаї коронавірусом заразилися ще понад пів сотні людей, більшість з яких не має симптомів

Фото: Associated Press

Водночас 18 нових випадків зараження пов'язують зі спалахом в Урумкі.

У четвер, 23 липня, материковий Китай повідомив про 22 нові випадки активної форми COVID-19

Про це із посиланням на дані Національної комісії з охорони здоров'я Китаю пише People's Daily, Chinа.

Троє пацієнтів заразилися за кордоном, тоді як 19 підхопили інфекцію всередині країни. Зокрема, 18 хворих зареєстрували в адміністративному центрі Сіньцзян-Уйгурського автономного району Урумкі, де кілька днів тому зафіксували спалах COVID-19. Нині там нараховують щонайменше 82 випадки нового захворювання.

Нагадаємо, що місцева влада ізолювала низку житлових мікрорайонів та ввела карантинні обмеження щодо громадського транспорту. Місцевим мешканцям обмежили можливість виїзду з міста.

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 240 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан одинадцятьох із них оцінюють як критичний. Також в КНР зазначили, що виявили ще 31 безсимптомний випадок коронавірусу.

Водночас у Пекіні, де минулого місяця зафіксували спалах коронавірусу на великому оптовому ринку "Сіньфаді", вже 17 днів поспіль не виявляють жодного випадку інфікування. Зазначається, що 256 пацієнтів вже одужали, а 8 інфікованих із безсимптомним перебігом хвороби залишаються під наглядом лікарів.

Раніше епідеміолог Лю Цзюнь розповів, що після аналізу генома знайдених на ринку зразків коронавірусу з’ясувалося, що вони старші за поширені у Європі штами.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 83 729 людей. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 78 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація