У Китаї кількість заражених, яких пов'язують з новим спалахом коронавірусу, наближається до пів сотні

У Китаї кількість заражених, яких пов'язують з новим спалахом коронавірусу, наближається до пів сотні

Фото: Associated Press

На лікуванні залишаються 249 пацієнтів, а стан п'ятьох із них оцінюють як критичний.

У понеділок, 20 липня, материковий Китай повідомив про 22 нові випадки активної форми COVID-19

Про це із посиланням на дані Національної комісії з охорони здоров'я Китаю пише People's Daily, Chinа.

П'ятеро пацієнтів заразилися за кордоном, тоді як інші підхопили інфекцію в адміністративному центрі Сіньцзян-Уйгурського автономного району Урумкі, де кілька днів тому зафіксували спалах COVID-19. Нині там нараховують щонайменше 47 випадків нового захворювання.

Нагадаємо, що місцева влада ізолювала низку житлових мікрорайонів та ввела карантинні обмеження щодо громадського транспорту. Місцевим мешканцям обмежили можливість виїзду з міста, зокрема припинивши в метро рух до аеропорту.

Водночас у Пекіні, де минулого місяця зафіксували спалах коронавірусу на великому оптовому ринку "Сіньфаді", вже 14 днів поспіль не виявляють жодного випадку інфікування.

Раніше епідеміолог Лю Цзюнь розповів, що після аналізу генома знайдених на ринку зразків коронавірусу з’ясувалося, що вони старші за поширені у Європі штами. 

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 249 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан п'ятьох із них оцінюють як критичний. Також в КНР зазначили, що виявили ще 13 безсимптомних випадків коронавірусу.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 83 682 людини. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 78 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Нагадаємо, що супутникові знімки парковок біля лікарень в китайському Ухані, а також тенденції пошукових запитів в Інтернеті вказують, що новий коронавірус міг ширитися Китаєм ще в серпні минулого року

Раніше у Китаї заявили, що ринок в Ухані не був джерелом коронавірусу, а аналізи показали, що тварини не могли бути проміжним господарем патогену. 

Як повідомлялося, вірусологічний інститут Китаю, який США підозрюють у витоку інфекції COVID-19, має три живі штами коронавірусу кажана, але жоден не відповідає новому світовому зараженню. Так стверджує директор центру. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація