У Китаї експериментальною вакциною від коронавірусу щепили майже мільйон людей: які результати

У Китаї експериментальною вакциною від коронавірусу щепили майже мільйон людей: які результати

Фото: Associated Press

За словами очільника Sinopharm, після щеплення не було зафіксовано жодного випадку серйозних побічних ефектів.

У Китаї майже мільйон людей зробили щеплення експериментальною вакциною від COVID-19 національної фармацевтичної групи Sinopharm, яка все ще перебуває на стадії клінічного випробування. 

Про це із посиланням на очільника компанії Лю Цзінчжена повідомляє South China Moring Post.

Екстрене щеплення отримали, зокрема, китайські урядовці, студенти та робітники, які виїжджали за кордон. За словами Лю Цзінчжена, мова про майже мільйон людей, які подорожували до понад 150 країн світу.

"Не було зафіксовано жодного випадку серйозних побічних ефектів після щеплення, — заявив він. — Лише в окремих пацієнтів спостерігаються помірні симптоми".

Зазначимо, що Sinopharm розробляє дві з п'яти китайських кандидатів у вакцини, які проходять міжнародні клінічні випробування. Раніше їх, а також кандидата від компанії Sinovac, схвалили для екстреного використання поза клінічними випробуваннями.

Використання вакцини-кандидата від Sinovac також дозволене деякими органами місцевого самоврядування.

Тим часом щонайменше дві американські компанії заявили, що їхні вакцини від COVID-19 показують понад 90% ефективності, а фармацевтичний гігант Pfizer Inc вже запустив у чотирьох штатах тестову програму з впровадження розробленого спільно з німецьким BioNTech кандидата. Детальніше — за посиланням.

Також нагадаємо, що американська компанія Pfizer у середу оголосила про повне завершення випробувального періоду своєї вакцини від COVID-19, яка на 95 % ефективна у боротьбі з легкою й тяжкою формами коронавірусу. 

Коронавірусна пандемія: попри розробку вакцин, карантин залишається найдієвішим у боротьбі із недугою

Коронавірусна пандемія: попри розробку вакцин, карантин залишається найдієвішим у боротьбі із недугою

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація