У Китаї повідомили про лише один новий випадок зараження коронавірусом та про двох пацієнтів без симптомів

У Китаї повідомили про лише один новий випадок зараження коронавірусом та про двох пацієнтів без симптомів

Фото: Associated Press

Уряд КНР занепокоєний тим, що вірус може поширюватися через імпортну їжу.

У четвер, 16 липня, материковий Китай повідомив про один новий випадок активної форми COVID-19

Пацієнт заразився за кордоном, пише People's Daily, China із посиланням на дані Національної комісії з охорони здоров'я Китаю.

Зазначається, що у Пекіні, де минулого місяця зафіксували спалах коронавірусу на великому оптовому ринку "Сіньфаді", вже десять днів поспіль не виявляють жодного нового інфікованого.

Нагадаємо, що уряд КНР занепокоєний тим, що вірус може поширюватися через імпортну їжу. Після спалаху на столичному ринку в країні почали посилено перевіряти усі надходження продуктів харчування, і в п'ятницю митники заявили про призупинення імпорту від трьох еквадорських виробників креветок, оскільки дослідження підтвердили наявність коронавірусу в їхніх поставках.

Повідомляється, що SARS-CoV-2 виявили на зовнішній упаковці відправлення, тоді як у внутрішній упаковці та креветках ознак вірусу не було. Продукти від трьох компаній, отримані після 12 березня, наказали повернути або знищити.

11 червня великий оптовий ринок "Сіньфаді", де зафіксували новий спалах, тимчасово закрили, а в столиці ввели нові обмежувальні заходи.

Епідеміолог Лю Цзюнь розповів, що після аналізу генома знайдених на ринку зразків коронавірусу з’ясувалося, що вони старші за поширені у Європі штами. 

Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 259 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан трьох із них оцінюють як критичний. Також в КНР зазначили, що виявили ще два безсимптомні випадки коронавірусу.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 83 612 людей. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 78 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Нещодавно стало відомо, що супутникові знімки парковок біля лікарень в китайському Ухані, а також тенденції пошукових запитів в Інтернеті вказують, що новий коронавірус міг ширитися Китаєм ще в серпні минулого року

Раніше у Китаї заявили, що ринок в Ухані не був джерелом коронавірусу, а аналізи показали, що тварини не могли бути проміжним господарем патогену. 

Як повідомлялося, вірусологічний інститут Китаю, який США підозрюють у витоку інфекції COVID-19, має три живі штами коронавірусу кажана, але жоден не відповідає новому світовому зараженню. Так стверджує директор центру. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація