У Китай не пустили двох представників ВООЗ, які приїхали для вивчення коронавірусу

У Китай не пустили двох представників ВООЗ, які приїхали для вивчення коронавірусу

Фото: Associated Press

У представників місії виявився позитивний тест на антитіла.

До Китаю не пропустили двох членів місії Всесвітньої організації охорони здоров'я, які приїхали для з'ясування походження COVID-19. У представників ВООЗ виявили антитіла до коронавірусу.

Про це ВООЗ повідомила у Twitter.

Виявилося, що під час тестування в Сингапурі у двох членів місії виявили позитивний тест на антитіла. Наразі їх перевіряють повторно. Решта членів місії ВООЗ, як і було заплановано, прибули до Уханя.

"Їм всім знову зробили тести в Сингапурі, і у всіх негативні результати ПЛР-дослідження. Але у двох членів позитивний результат на антитіла IgM. Тепер їх знову перевіряють на антитіла IgM та IgG ", - йдеться в повідомленні.

До слова, 14 січня у Китаї повідомили про перший за вісім місяців пов'язаний із COVID-19 летальний випадок. 

Як відомо, ВООЗ кілька місяців намагалася відправити міжнародну групу експертів з низки країн до КНР. Організація вела переговори з китайськими офіційними особами від липня.

Раніше провідний китайський епідеміолог Чжун Наньшань заявив, що офіційні звіти влади Уханя, де вперше зафіксували випадок COVID-19, у перші тижні спалаху коронавірусу були неправдивими. Чиновники применшували небезпеку інфекції і не називали точної кількості заражених.

Ухань рік потому: у Китаї оприлюднили нову версію походження коронавірусу

Ухань рік потому: у Китаї оприлюднили нову версію походження коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація