У Канаді заявили про перші випадки нового штаму коронавірусу

У Канаді заявили про перші випадки нового штаму коронавірусу

Фото: Associated Press

Пацієнти не подорожували та не контактували із особами, які могли б переносити хворобу.

У Канаді вперше зафіксували два випадки захворювання на виявлений у Великій Британії новий штам COVID-19.

Про це в суботу, 26 грудня, повідомляє The Guardian.

Недугу виявили у подружжя з Південного Онтаріо. Зазначається, що пара не подорожувала, а також не контактувала із особами, які могли б переносити хворобу. 

"Це лише посилює необхідність жителів Онтаріо якомога довше залишатися вдома та продовжувати виконувати всі поради охорони здоров'я, зокрема дотримуватися запровадженого сьогодні повторного локдауну", - підсумувала заступниця головного лікаря Онтаріо Барбара Яффе.

Зазначимо, що у Канаді щонайменше до 6 січня діятиме заборона на аіварейси з Великої Британії. Окрім того, в країні запроваджена посилена перевірка мандрівників, що прибувають із Південно-Африканської Республіки.

Британські вчені вважають, що новий штам COVID-19 "VOC 202012/01" є на 56% більш заразним за попередників, і в наступному році він може призвести до збільшення показника госпіталізацій та смертей. 

Як повідомлялося, на території Великої Британії заявили про новий штам COVID-19. Його знайшли у двох приїжджих із ПАР. "Цей новий варіант викликає велике занепокоєння, оскільки він ще більш заразний, і, схоже, мутував далі, ніж новий варіант, який був виявлений у Великій Британії", - заявив міністр охорони здоров'я Метт Генкок.

Раніше Велика Британія заявила про появу нового штаму мутованого коронавірусу "VOC – 202012/01", який передається набагато легше, аніж його попередники. За словами прем’єр-міністра Бориса Джонсона, вірус може бути на 70% більш заразним.

Водночас у Нігерії зафіксували два випадки захворювання на новий штам COVID-19, який відрізняється від виявлених раніше у Великій Британії та Південо-Африканській Республіці.

У коментарі ТСН.ua лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський розповів, що мутація коронавірусу була прогнозованою і в цьому немає нічого дивного, а страх людей перед новою недугою "підігрівають" науковці

Тим часом ВООЗ заявила, що COVID-19 мутує повільніше за сезонний грип.

Новий штам: чому Європа так налякалася та припинила авіасполучення з Британією

Новий штам: чому Європа так налякалася та припинила авіасполучення з Британією

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація