У Канаді почалася друга хвиля коронавірусу

У Канаді почалася друга хвиля коронавірусу

Фото: Associated Press

Прем'єр закликав канадців завантажити застосунок для оповіщення про COVID-19. 

Канада вступила в другу хвилю пандемії коронавірусу, там щодня суттєво зростає кількість інфікованих.

Про це 23 вересня заявив прем'єр-міністр країни Джастін Трюдо у телезверненні до громадян, яке опублікував також і у своєму твітері.

Зокрема, Трюдо зазначив, що друга хвиля COVID-19 наразі спостерігається у чотирьох великих провінціях Канади: Альберта, Британська Колумбія, Онтаріо і Квебек, а уряд робить усе можливе, щоб допомогти країні оговтатися від пандемії.

Він попередив, що країну очікує серйозний сплеск захворюваності, якщо люди не дотримуватимуться рекомендацій медиків. "Ми перебуваємо на межі падіння, яке може бути набагато гіршим, ніж було весною. У нас є можливість взяти цю другу хвилю під контроль. Я знаю, що ми можемо це зробити", - сказав канадський прем'єр.

Джастін Трюдо закликав канадців носити маски, частіше мити руки і дотримуватися соціальної дистанції, скоротивши контакти до мінімуму. Також прем'єр Канади висловив припущення, що цього року будуть скасовані масові святкування Дня подяки 12 жовтня. "Зараз не час для масових вечірок, - зазначив він. - Але у нас ще є шанс зібратися на Різдво".

Варто зазначити, що в Канаді за останні дні різко зросла кількість інфікованих. За останній тиждень в країні щодня фіксують по понад тисячу нових випадків коронавірусу. Згідно з останніми урядовими даними, загальна кількість інфікованих COVID-19 в Канаді досягла 147 753 осіб, 9 243 людини померли.

Британія, Канада та США заявили, що російські хакери намагалися вкрасти дані про вакцину від коронавірусу

Британія, Канада та США заявили, що російські хакери намагалися вкрасти дані про вакцину від коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація