У Канаді будуть колоти вакцину Pfizer дітям у віці від 12 років

У Канаді будуть колоти вакцину Pfizer дітям у віці від 12 років

Фото: Associated Press

Це перша країна, яка схвалила вакцину для дітей.

Міністерство охорони здоров'я Канади схвалило використання вакцини Pfizer-BioNTech для дітей віком від 12 років.

Про це оголосили в МОЗ в середу, пише видання Le Figaro.

Тож Канада стає першою країною, яка схвалила використання вакцини від коронавірусу в такому віці. "Дозвіл на створення першої вакцини в Канаді для профілактики Covid-19 у дітей знаменує собою важливий крок у боротьбі Канади з пандемією. Ми перші у світі дозволили вакцину Pfizer для дітей 12-15 років", - заявила головний медичний радник Міністерства охорони здоров'я Канади, доктор Супрія Шарма.

За даними Міністерства охорони здоров'я Канади, коефіцієнт безпеки вакцини Pfizer-BioNTech для дітей від 12 до 15 років аналогічний коефіцієнту безпеки, що спостерігається у літніх людей. Тобто побічні ефекти були "тимчасовими і легкими" - біль в руці, озноб і лихоманка.

Відомо, що Pfizer-BioNTech подали запит про продовження віку вакцинації уряду Канади 16 квітня. Pfizer та інші виробники вакцин, ліцензовані в Канаді, проводять або планують провести дослідження серед підлітків та дітей, у тому числі дітей віком від 6 місяців до 11 років. "Прискорений огляд цих досліджень буде проведений канадським Міністерством, як тільки воно отримає запити від лабораторій", - уточнює Міністерство охорони здоров'я Канади.

Новини світу: Канада перша у світі схвалила препарат "Пфайзер-Біонтех" для дітей 12-15 років

Новини світу: Канада перша у світі схвалила препарат "Пфайзер-Біонтех" для дітей 12-15 років

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Проблеми підлітків
Наступна публікація