У Кабміні пояснили, чому закрили ресторани попри "невеликий відсоток" заражень коронавірусом

У Кабміні пояснили, чому закрили ресторани попри "невеликий відсоток" заражень коронавірусом

Фото: УНІАН

Цими вихідними українські ресторани втратили майже третину обігу.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про закриття закладів громадського харчування у вихідні через те, що "багато людей заражаються дорогою до ресторанів".

Про це міністр КМУ Олег Немчінов заявив в інтерв'ю для "РБК-Україна". 

"Справді, в ресторанах при дотриманні карантинного режиму відсоток невеликий. Але справа в тому, що дорогою до ресторану заражаються дуже багато людей. Це як приклад, який озвучувався на урядовій нараді і під час засідання Кабміну", - висловився він. 

За словами Немчінова, в Україні немає можливості проводити епіддослідження подібні до тих, що відбуваються в Китаї.

"Немає у нас такої системи, де в кожному будинку, на кожній вулиці є відповідальні люди, є система фактично повного відстеження контактів за мобільними телефонами тощо", - зазначив він. 

У зв'язку із цим, додав міністр, з тих епіддосліджень, які встигають проводити фахівці, робляться висновки, які пропонуються головному санітарному лікареві Віктору Ляшку.

"Він пропонує це міністру охорони здоров'я, він вносить це на засідання комісії ТЕБ та НС, а потім вони спільно виносять це на уряд", - пояснив Немчінов. 

Як повідомлялося, цими вихідними українські ресторани втратили майже третину обігу.

Нагадаємо, прем'єр міністр України Денис Шмигаль назвав закриті приміщення "другим джерелом поширення вірусу".

Водночас український прем'єр анонсував щотижневі розмови з мерами щодо карантину вихідного дня. Так, міські голови мають підготувати уряду свої пропозиції щодо подальшої співпраці з малим і середнім бізнесом, який зазнає збитків. 

За ці вихідні ресторани втратили майже третину доходу — Економічні новини

За ці вихідні ресторани втратили майже третину доходу — Економічні новини

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація