У Кабміні розповіли, чому під час локдауну після Нового року не забороняють роботу транспорту

У Кабміні розповіли, чому під час локдауну після Нового року не забороняють роботу транспорту

Фото: Associated Press

У літаках соціальна дистанція дотримується суворо, на відміну від маршруток, каже Немчінов.

На час карантину після Нового року, від 8 до опівночі 25 січня, влада вирішила не обмежувати роботу транспорту, щоб працівники критичних галузей мали змогу безперешкодно добиратися до місця роботи. Авіаперевезення будуть і надалі здійснювати рейси, оскільки цей вид транспорту є безпечним і в ньому контролюється дотримання карантинних правил.

Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі каналу "Україна 24".

Говорячи про громадський транспорт, то Немчінов пояснив, що навесні через його зупинку було чимало нарікань. Водночас він підтвердив, що у маршрутках соціальна дистанція дотримується не повною мірою. Натомість у літаках, каже міністр, карантинні обмеження дотримуються як слід.

"Ми добре пам'ятаємо зупинку економіки навесні, і найбільше нарікань саме було з приводу того, що люди, які підтримували економіку, а також медпрацівники, працівники органів держвлади, правоохоронці не мали можливості дістатися до своєї роботи. Крім того, потрібно розуміти, що коли ми входили в епідемію у березні, ми до кінця не розуміли, з чим зіткнулися. Зараз, якщо говорити про авіаперевезення, вони безпечні, в літаках всі в масках, це не маршрутка, там строго дотримується соціальна дистанція", - сказав Немчінов.

Раніше Олег Немчінов пояснив, що в Україні вирішили посилити карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу від 8 до опівночі 25 січня, ґрунтуючись на аналітичних прогнозах. Дату початку нових обмежень після Нового року запропонували профільні держоргани.

Нагадаємо, в Україні від 8 до опівночі 25 січня триватиме так званий локдаун, який в уряді назвали "зимовими канікулами". Водночас, до кінця лютого в країні подовжено чинні обмеження "помаранчевої" зони, які діють щодня, і режим надзвичайної ситуації. Про нові обмеження читайте за цим посиланням.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль допустив можливість невідкладного посилення карантину в Україні. Це станеться у разі різкого зростання хворих на коронавірус.

Не локдаун,  а "подовжені канікули" – уряд проголосував за посилення карантину

Не локдаун,  а "подовжені канікули" – уряд проголосував за посилення карантину

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація