У Кабміні не виключають повернення до жорсткого локдауну в Україні

У Кабміні не виключають повернення до жорсткого локдауну в Україні

Фото: Associated Press

Карантин вихідного дня - це можливість зменшити зростання кількості хворих на коронавірус.

Україна може повернутися до жорсткого локдауну як навесні, якщо кількість хворих на коронавірус стрімко зростатиме і в медзакладах виникнуть проблеми з місцями для інфікованих. 

Про це глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль сказав під час виступу у Верховній Раді 17 листопада.

Прем'єр наголосив на тому, що завдяки карантину вихідного дня є можливість зменшити зростання кількості хворих на коронавірус. Інакше вже за три тижні захворюваність може сягнути високих показників. 

"Якщо карантин вихідного дня не буде забезпечувати зменшення кількості соціальних контактів, то, за даними аналітиків РНБО, позначку у 20 тисяч випадків за добу ми можемо перетнути вже за три тижні. Якщо не вживати заходів, то вже за місяць в нас можуть закінчитися ліжкомісця, це при тому, що ми збільшили їх кількість в останні місяці в двічі. Тоді шлях буде тільки один – це жорсткий карантин, аж до повного локдауну", - наголосив Шмигаль.

Він зауважив, що локдаун треба буде вводити щонайменше на три тижні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 11 листопада ухвалив рішення про запровадження в Україні від 14 до 30 листопада жорсткого карантину вихідного дня та посилення загальнодержавного карантину для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Працюватимуть продуктові магазини, транспорт, АЗС та станції з ремонту транспортних засобів, аптеки, заклади, які надають фінансові послуги, й оператори поштового зв'язку. 

Степанов застеріг уряд, що скасування карантину вихідного дня може обернутися на колапс

Степанов застеріг уряд, що скасування карантину вихідного дня може обернутися на колапс

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація