У Хмельницькій області перед смертю інфікований коронавірусом монах масово заразив інших ченців

У Хмельницькій області перед смертю інфікований коронавірусом монах масово заразив інших ченців

Фото: Різдва Богородиці Городищенський чоловічий монастир

Коронавірусом заразилися 11 монахів.

У Хмельницькій області 11 монахів Городищенського чоловічого монастиря УПЦ МП заразилися новою коронавірусною інфекцією COVID-19. Інфіковані особи є контактними

Про це повідомив очільник Хмельницької ОДА Дмитро Габінет під час брифінгу 15 травня.

Інфіковані наразі перебувають на амбулаторному лікуванні,. Їхній стан задовільний. Як з'ясувалося, хворі контактували з 54-річним монахом, який раніше помер від коронавірусу.

"Остання інформація, яка надійшла перед самим брифінгом, у Хмельницькій області додалося ще 17 осіб, у яких виявили COVID-19. Тобто це вже не 235 осіб, а на 17 осіб більше. Хочу наголосити, що з-поміж цих 17 осіб 11 – монахи монастиря в Городищах Шепетівського району, по три особи — з міста Кам’янця-Подільського і Кам’янець-Подільського району", - сказав посадовець.

За словами Габінета, збільшення випадків захворювань пов’язане з недотриманням карантинних вимог під час Великодніх свят і поминальних днів.

"Відтоді минуло два тижні, що відповідає інкубаційному періоду коронавірусної інфекції", - пояснив він.

Крім того, наразі у монастирі запроваджено карантин, яким заборонено відвідування та проведення будь-яких заходів на його території. 

Водночас семеро пацієнтів, які лікувалася у Хмельницькій інфекційній лікарні, 15 травня одужали. Це підтвердили двома поспіль негативними ПЛР-тестами.

Нагадаємо, раніше міський голова Нетішина, що у Хмельницькій області, Олександр Супрунюк написав заяву до СБУ та Нацполіції на УПЦ Московського патріархату через поширення коронавірусу у місті. Він заявив, що вважає дії священників "неадекватними", оскільки вони підписали документ із зобов’язаннями не допускати масових скупчень, але ігнорували це. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація