У Греції запропонували ввести сертифікат вакцинації від COVID-19

У Греції запропонували ввести сертифікат вакцинації від COVID-19

Фото: Associated Press

Це питання можуть обговорити на саміті ЄС 21 січня.

Запровадити сертифікат про вакцинацію від коронавірусу пропонує Євросоюзу прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. Це має спростити поїздки вакцинованим людям між країнами-членами ЄС.

Про це пише видання Ekathimerini.

У листі очільниці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн прем'єр Греції вказав, що найближчі місяці матимуть "вирішальне значення для забезпечення масової вакцинації громадян, зниження рівня захворюваності та створення основи для повернення до економічної і соціальної нормального життя в 2021 році".

За його словами, робити вакцинацію для поїздок обов'язковою в Греції не будуть. Але, він пояснює, що вакциновані люди повинні бути вільні у пересуванні. Такий сертифікат, за його словами, "стане позитивним стимулом для того, щоб громадяни могли пройти вакцинацію".

"Необхідно терміново виробити спільне розуміння того, як повинен бути структурований сертифікат про вакцинацію, щоб його ухвалили в усіх країнах-членах... Забезпечення якнайшвидшого відновлення свободи пересування є фундаментальним пріоритетом для всіх нас", - сказав Міцотакіс.

Грецький прем'єр додав, що має намір обговорити це питання на саміті Євросоюзу 21 січня. Він зауважив, що хоча такий процес може здатися простим, практика свідчить, що "існує нагальна необхідність у мобілізації ЄС на високому рівні". 

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусу та імунний паспорт мають різні значення, які не слід ототожнювати.

Переломний момент пандемії коронавірусу: ВООЗ закликає посилити карантинні заходи у світі

Переломний момент пандемії коронавірусу: ВООЗ закликає посилити карантинні заходи у світі

Повʼязані теми:

Наступна публікація