У Греції до 12 місяців ув'язнення засудили вчительку, яка проводила урок без захисної маски

У Греції до 12 місяців ув'язнення засудили вчительку, яка проводила урок без захисної маски

Фото: Associated Press

Вчительку визнали винною у порушенні правил профілактики пандемії.

У Греції вчительку, яка проводила урок без захисної маски, покарали ув'язненням.

Про це розповіли у Сніданку з 1+1.

Ця історія бере початок з відео, яке опублікували в Інтернеті. На ньому педагогиня перебувала у людному класі без засобу індивідуального захисту. У цей час учні кричали, аби вона одягнуля маску.

Коли ролик долетів до правоохоронців, то жінку заарештували. Свій вчинок вчителька пояснила тим, що через запалення вуха їй доводилося час від часу маску знімати.

Попри це гречанку визнали винною у порушенні правил профілактики пандемії. Вчительку засудили до 12 місяців ув'язнення з відтермінуванням виконання вироку на три роки.

Як повідомлялося, Греція повертається до закриття на карантин, подібний до того, що був навесні, від 7 листопада. Обмеження діятимуть щонайменше до 30 листопада.  Під час карантину, виходячи з дому, потрібно обов'язково надягати маску. Утім, аби вийти на вулицю, громадяни повинні отримати спеціальні смс-повідомлення. Влада також ухвалила рішення залишити відкритими аптеки, магазини, дитячі садки і початкові школи. Натомість учні середніх шкіл та ліцеїв продовжать навчання в дистанційному режимі.

Пандемія не відступає: Європа повертається до суворих локдаунів

Пандемія не відступає: Європа повертається до суворих локдаунів

Повʼязані теми:

Наступна публікація