У Франції змінили вимоги щодо носіння масок через різкий стрибок заражень коронавірусом

У Франції змінили вимоги щодо носіння масок через різкий стрибок заражень коронавірусом

Фото: Associated Press

Кількість випадків зараження коронавірусом в країні перевищила 174 тисячі.

На тлі пандемії COVID-19 від сьогодні, 20 липня, у Франції носіння захисних масок у магазинах і громадських приміщеннях є обов'язковим, а порушення цих правил загрожує штрафом у 135 євро.

Відповідне рішення ухвалив уряд країни, повідомляє агентство AFP.

Останнім часом у Франції фіксують збільшення кількості випадків зараження COVID-19. Так, у п'ятницю, 17 липня, новий тип коронавірусу підтвердили у 836 людей. Для порівняння, ще 15 липня цей показник сягав 416.

Служба охорони здоров'я повідомила, що так зване число "R", яке визначає швидкість передачі коронавірусу, перевищило 1, що означає, що кожна заражена людина інфікує близько 1,2 людини. Тому прем'єр-міністр Жан Кастекс заявив, що маски стануть обов'язковими для всіх закритих громадських приміщень.

У Міністерстві охорони здоров'я уточнили, що нове правило поширюється на магазини, супермаркети, криті ринки, банки та інші установи. Щодо людей, які працюють у комунальних закладах, роботодавцям у кожному конкретному випадку доведеться самостійно вирішувати, чи потрібні їм маски. В громадському транспорті носіння масок і раніше було обов'язковим, і їхня відсутність також каралася штрафом в 135 євро.

На початку пандемії уряд у Франції, як і в багатьох інших країнах, виступав проти масового носіння масок, закликаючи людей залишити їх для медичного персоналу. Втім, після часткового скасування карантину 11 травня, носіння масок стало обов'язковим у громадському транспорті та в таких закладах, як Лувр, паризький Діснейленд та Ейфелева вежа.

Від початку пандемії у Франції нову коронавірусну інфекцію підхопили понад 174 тисячі людей. З них понад 30 тисяч пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як понад 79 тисяч - одужали

Раніше в Амстердамі тимчасово закрили рух для пішоходів декількома вулицями у так званому кварталі червоних ліхтарів. Причиною стали натовпи людей, які не дотримувалися соціальної дистанції, перебуваючи у цьому районі. 

У світі зафіксували новий антирекорд коронавірусу

У світі зафіксували новий антирекорд коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація