У Франції анонсували три етапи пом'якшення карантину: Макрон назвав дати

У Франції анонсували три етапи пом'якшення карантину: Макрон назвав дати

Фото: Associated Press

Перший етап послаблення карантину у Франції розпочнеться 28 листопада, другий - 15 грудня, а третій - 20 січня.

У Франції вже у цю суботу, 28 листопада, розпочнеться поетапне пом'якшення карантинних обмежень, запроваджених для боротьби з пандемією COVID-19.

Про це у вівторок, 24 листопада, повідомив французький президент Еммануель Макрон, пише The Guardian.

Перший етап послаблення локдауну передбачає відновлення роботи низки підприємств, зокрема перукарень та магазинів одягу, які повинні будуть дотримуватися суворих правил дистанції та закриватися о 21:00.

Також з 1 грудня у Франції зможуть відкритися церкви та деякі культурні центри. У приміщенні одночасно зможуть перебувати до 30 людей.

Окрім того, громадянам дозволять перебувати на вулиці до трьох годин на день на відстані до 20 кілометрів від дому. Зазначимо, що досі в країні можна було відійти від власного помешкання лише на годину й на відстань до кілометра.

За словами Макрона, якщо добова кількість заражень у Франції впаде хоча б до п'яти тисяч, то вже 15 грудня в країні почнеться другий етап пом'якшення локдауну, а громадянам дозволять здійснювати святкові поїздки. Також запрацюють кінотеатри, театри і музеї, відновлять роботу позакласні заняття в приміщенні.

Водночас комендантська година з 21:00 до 07:00 продовжить діяти, за винятком 24 до 31 грудня, а всі святкові зібрання відбуватимуться із дотриманням соціальної дистанції.

Очікується, що третій етап послаблення карантину розпочнеться 20 січня, коли відновити роботу зможуть бари, ресторани та клуби.

Нагадаємо, що до пом'якшення карантинних обмежень готуються також у Великій Британії, де минулої доби зареєстрували найвищий від травня добовий приріст пов'язаних із COVID-19 смертей.

ВООЗ закликала країни Європи не послаблювати карантинні обмеження на Різдво

ВООЗ закликала країни Європи не послаблювати карантинні обмеження на Різдво

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація