У Держпродспоживслужбі Києва розповіли, коли у місті можна буде послабити карантин

У Держпродспоживслужбі Києва розповіли, коли у місті можна буде послабити карантин

Фото: УНІАН

У Держпродспоживслужбі Києва відзначають значне зниження кількості карантинних порушень.

Уже наступного тижня карантин у Києві можуть послабити. Обмеження переглянуть за умови збереження нинішньої тенденції до захворюваності коронавірусом.

Про це повідомив голова столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, ті показники, які фіксуються в Києві зараз, не пов'язані з різким стрибком захворюваності або окремими спалахами.

"У цілому, ситуація стабільна. Статистика пов'язана з поліпшенням діагностики вірусу і виявленням більшого числа контактних осіб. У нас стабільна госпіталізація, сьогодні, наприклад, госпіталізовано дев'ятеро осіб. В середньому цей показник становить від 5 до 25 щодня", - розповів Рубан.

Він зазначив, що за умови збереження поточної динаміки тестування Київ може бути готовий до ослаблення карантину до 8 липня.

"Через тиждень у нас будуть показники МОЗ, там на сьогодні дані не зовсім відповідають (Київ не проходить з огляду на динаміку захворюваності - ред.). Якщо тенденція збережеться, то за наступної комісії ТЕБ та НС може бути (ослаблення карантину - ред.), як через тиждень в середу", - прогнозує Рубан.

Разом з тим, чиновник відзначив значне зниження кількості порушень, які фіксують мобільні групи Держпродспоживслужби і поліції. За словами Рубана, кількість оформлених протоколів зменшилася з 70-80 до 10-20 в день.

Зазначимо, за останню добу в Києві виявили 101 інфікованого COVID-19 - майже удвічі більше, ніж днем раніше. У столиці вже 5138 випадків коронавірусу. 

Нагадаємо, 1 липня влада Києва вирішила посилити протиепідемічні заходи в столиці. 

Головний медик Волині захворів на коронавірус

Головний медик Волині захворів на коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація