У Данії заявили про ймовірне зникнення штаму коронавірусу, який виявили у норок

У Данії заявили про ймовірне зникнення штаму коронавірусу, який виявили у норок

Фото: Associated Press

Нового варіанту коронавірусу у норок більше не виявляли.

Міністерство охорони здоров’я Данії повідомило, що мутований штам коронавірусу, який виявили у норок на хутрових фермах, "найімовірніше" вже зник.

Про це пише Reuters з посиланням на заяву відомства 19 листопада. 

"Подальших випадків варіанта норки (SARS-CoV-2 пов'язаним з норками -ред.) з "кластером 5" (інша назва - ред.) не було виявлено від 15 вересня, саме тому Державний інститут сироватки оцінює, що цей варіант, найімовірніше, зник", - йдеться у повідомленні Міністерства.

Зазначимо, що усіх норок на 284 фермах Данії, у яких виявили мутацію коронавірусу, знищили 18 листопада. Ще 25 ферм перебувають під підозрою. 

На початку листопада у Данії заявили, що планують знищити всіх норок - від 15 до 17 мільйонів особин. Відповідне рішення ухвалили після того, як на 207 фермах, де їх вирощують, виявили нову мутацію коронавірусу. 

Невдовзі виявилося, що вимога вбивати хворих та здорових дрібних хижаків за межами ферм, де спалахнув коронавірус, а також господарств у радіусі 8 км від них не мала юридичних підстав, за що Єнсен перепросив. 

Раніше офіційний представник Єврокомісії Стефан де Кеєрсмекєр заявив, що ризик заразитися від норок мутованим коронавірусом на хутрових фермах слабкий, і тому уряди не можуть вимагати від фермерів ліквідовувати звірів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація