У чоловіка, якого напівголим і хворим медики випроводили з лікарні під Дніпром, виявили коронавірус

У чоловіка, якого напівголим і хворим медики випроводили з лікарні під Дніпром, виявили коронавірус

Фото: УНІАН

Чоловікові зробили тест на коронавірус вже у Томаківці, він виявився позитивним.

У Томаківській районній лікарні, куди доправили важкохворого 61-річного чоловіка з Нікопольської лікарні №1,  у нього діагностували коронавірус. Тест на COVID-19 пацієнтові зробили після прибуття до медзакладу.

Про це ТСН.ua розповів волонтер з Нікополя Ігор Радченко, який став свідком того, як роздягненого чоловіка випроводили з лікарні в мороз в самій майці, щоб транспортувати в інше місто.

"Я говорив з дочкою чоловіка. Вона розповіла, що у її батька двобічна пневмонія. Він перебуває у реанімації. Також у Томаківській лікарні йому зробили тест на коронавірус, і він виявився позитивним. Перший тест йому робили у Нікополі, він був негативним", - розповів волонтер.

За його словами, зараз чоловіка мають знову переправити назад до Нікопольської лікарні №1, де лікують пацієнтів із коронавірусом, але його рідні після цієї жахливої історії з транспортуванням проти. Вони хочуть відвезти його до Дніпра, але медики Томаківської лікарні говорять, що чоловік може не доїхати.

Крім такого ставлення до батька у рідних пацієнта великі претензії до медиків Нікопольської лікарні №1 щодо його лікування. За словами доньки 61-річного чоловіка Юлії Дехти, вона витратила на ліки для тата близько 20 тисяч гривень. Проте медикаментів, які вона передавала у "вікно передач" у медзакладі, її батько так і не отримав.

Волонтер Ігор Радченко розповідає ТСН, що випадки, коли з рідних пацієнтів Нікопольської лікарні №1, де лікують пацієнтів з коронавірусом, вимагають ліки і вони до них не доходять - непоодинокі. Люди скаржаться, що скуповуються на тисячі гривень, а медикаменти кудись безслідно зникають.

У пресслужбі Національної служби здоров'я ТСН.ua розповіли, що служба платить медзакладу кошти за лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою згідно з Протоколом і заклад має все необхідне для лікування хворих.

"В протоколі вказаний затверджений МОЗом перелік препаратів, які використовуються під час лікування. Цих препаратів повністю достатньо, щоб надати пацієнтові допомогу. Є виключення, якщо у пацієнта є якісь супутні захворювання. Але для звичного перебігу хвороби там усе є. За лікування пацієнтів заклад отримує кошти і ці кошти - не маленькі", - розповіла ТСН.ua керівниця відділу "Пресслужба" НСЗУ Лілія Гудзь. 

У Дніпропетровській області пацієнта із пневмонією вивезли на мороз у спідній білизні

У Дніпропетровській області пацієнта із пневмонією вивезли на мороз у спідній білизні

Нагадаємо, що хворий на коронавірус 16-річний хлопець з Дніпра розповів про лікування COVID-19Підліток потрапив до лікарні з двобічним запаленням легенів, а пізніше у нього виявили коронавірус. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація