У Чернівецькій області зафіксували ще майже пів сотні випадків зараження коронавірусом

У Чернівецькій області зафіксували ще майже пів сотні випадків зараження коронавірусом

Фото: Фотограф Максим Козменко

Ще 40 буковинців одужали від COVID-19.

У четвер, 7 травня, у Чернівецькій області повідомили про ще 49 випадків COVID-19.

Впродовж доби лабораторний центр дослідив 418 нових зразків, повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на своїй сторінці у Facebook. 

"Ми досі негативні чемпіони за кількістю інфікованих коронавірусом, - зазначив посадовець. - Із нинішніх нових 49 випадків, 22 припадає на місто Чернівці, решта - на інші населені пункти". 

Водночас, у четвер ще 40 буковинців одужали від COVID-19.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 2 097 людей. З них 62 пацієнти померли від ускладнень COVID-19, тоді як ще 298 - одужали та виписалися з лікарень.

Нагадаємо, що у середу в області повідомили про одразу п'ять нових летальних випадків коронавірусу.

Раніше Осачук повідомляв, що із 12 травня у Чернівецькій області планують відкрити для прогулянок парки та сквери. Однак, атракціони та дитячі майданчики залишаться закритими. Також запрацюють магазини непродовольчих товарів, речові ринки, майстерні з ремонту одягу та хімчистки.

"Власникам цих закладів уже зараз необхідно подбати про дотримання відповідних санітарних умов, а саме про наявність масок та антисептиків, часту дезінфекцію приміщення", - наголосив очільник ОДА.

Як повідомлялося, на Буковині серед інфікованих коронавірусом є 330 медичних працівників. Четверо з них померли від ускладнень захворювання. 

На Буковині сьогодні, 7 травня, офіційно підтверджено ще 49 випадків зараження коронавірусом, 22 із них – у Чернівцях....

Опубліковано Сергій Осачук Четвер, 7 травня 2020 р.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація