У Чернівецькій області зафіксували найвищий за декілька тижнів приріст нових випадків коронавірусу

У Чернівецькій області зафіксували найвищий за декілька тижнів приріст нових випадків коронавірусу

Фото: Associated Press

Кількість випадків інфікування на Буковині сягнула 5 964.

Увечері п'ятниці, 31 липня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили в іще 89 людей,  тоді як лабораторний центр опрацював 428 зразків.

Про це повідомили на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

"89 випадків за добу - це найвищий показник за останні кілька тижнів. Крім того, Кіцманський район потрапив до червоної зони за рівнем поширення вірусу", - наголосив посадовець.

Водночас впродовж доби на Буковині від нового захворювання одужав 91 пацієнт.

За даними сайту Чернівецької ОДА, станом на 31 липня у буковинських лікарнях перебувають 308 людей. У 179 пацієнтів підтвердили коронавірус. Стан 34 хворих медики оцінюють як важкий. "З них у реанімаціях - 29, на апаратах штучної вентиляції легень - 1", - розповіли в облдержадміністрації.

В області зафіксували ще один летальний випадок, пов'язаний із COVID-19. Зокрема, із підозрою на коронавірус померла 60-річна мешканка Герцаївського району, яка мала двобічну пневмонію та супутні захворювання – цукровий діабет, гіпертонію, ішемію, а також надмірну вагу. 

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 5 964 людини. Серед них 216 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 4 521 - одужав

Раніше великий банкет на Буковині завершився спалахом коронавірусу: до лікарів звернулися 20 осіб.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області дозволили відкрити дитячі садки від 3 серпня, а цього тижня мобільні групи будуть перевіряти готовність закладів до відкриття. 

Як повідомлялося, у Чернівцях дозволили роботу закладів культури з наповненістю не більш ніж 50% стаціонарних розміщених місць, тоді як нічні клуби та заклади громадського харчування тепер можуть працювати до 23:00.

Коронавірусний антирекорд: за минулу добу до лікарень ушпиталили 261-го пацієнта

Коронавірусний антирекорд: за минулу добу до лікарень ушпиталили 261-го пацієнта

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація