У Чернівецькій області зафіксували майже шість десятків нових випадків коронавірусу

У Чернівецькій області зафіксували майже шість десятків нових випадків коронавірусу

Фото: Фотограф Максим Козменко

Кожен п’ятий недужий на коронавірус буковинець не зміг назвати джерело інфікування.

Увечері середи, 27 травня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили в іще 57 людей. 

Впродовж доби лабораторний центр дослідив 470 нових зразків, повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на своїй сторінці у Facebook. 

Також від нової коронавірусної інфекції одужали ще 27 буковинців, які двічі отримали негативний результат тесту.

"Пам’ятайте, що практично кожен п’ятий недужий на коронавірус буковинець не зміг назвати джерело інфікування. Заразитися можна будь-де, тому будьте обережні", - наголосив посадовець. 

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилася 3 201 людина. 136 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як щонайменше 868 - одужали. 

Як повідомлялося, у Чернівецькій області почалося тестування методом імуно-ферментного аналізу (ІФА) на виявлення антитіл до нового COVID-19. За результатами, виявилося, що майже кожен п’ятий, хто здав аналіз, має антитіла до коронавірусу, тобто перехворів недугою. 

Нагадаємо, що 22 травня у Чернівецькій області, де фіксують найбільшу кількість заражених коронавірусом в Україні, вирішили послабити карантинні обмеження. Відтепер проїзд приватного транспорту та міжобласне сполучення відновлено.

26 буковинців сьогодні, 27 травня, одужали від COVID-19. Вони двічі отримали негативний результат тесту. Разом із тим,...

Опубліковано Сергій Осачук Середа, 27 травня 2020 р.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація