У Чернівецькій області новим коронавірусом заразилися майже одинадцять тисяч людей

У Чернівецькій області новим коронавірусом заразилися майже одинадцять тисяч людей

Фото: Associated Press

У статусі "контактних" осіб перебувають понад чотири з половиною тисячі буковинців.

Увечері п'ятниці, 4 вересня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили у 172 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 1034 зразки.

Про це повідомили на сайті Чернівецької облдержадміністрації.

"У кожного недужого є родина, друзі, колеги, тобто ті, хто, як правило, потрапляє до переліку так званих "контактних" осіб. Скільки їх, ми не замислюємося. Так ось, зараз у цьому статусі перебувають більш як 4 500 буковинців", - розповів голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Водночас впродовж доби на Буковині від нового захворювання одужали 79 осіб.

За даними Чернівецької ОДА, в області зафіксували ще два летальні випадки серед пацієнтів із підтверженим COVID-19: померли двоє чоловіків 83 та 56 років, які мали двобічну пневмонію, гіпертонію та цукровий діабет. Один із них також страждав від екстрасистолії, тоді як інший - від ішемії та надмірної ваги.

Станом на 4 вересня у буковинських лікарнях перебувають 580 людей. У 298 пацієнтів підтвердили коронавірус. Стан 61 хворого медики оцінюють як важкий. "З них у реанімаціях - 42, на апаратах штучної вентиляції легень - 5", - розповіли в облдержадміністрації.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилася 10 954 людини. Серед них 293 пацієнти померли від ускладнень захворювання, тоді як 6 546 - одужали

Як повідомлялося, у школі села Кам'яна Сторожинецького району Чернівецької області виявили спалах коронавірусу серед вчителів. Навчання у цьому освітньому закладі здійснюватиметься дистанційно. 

Раніше правоохоронці розпочали кримінальне провадження проти Чернівецької міської ради, депутати якої 25 серпня ухвалили рішення, яким, попри "червону" зону карантину, дозволили роботу громадських закладів. Водночас, в.о. Чернівецького міського голови Василь Продан вважає дії поліції "більше політичним рішенням, аніж правовим". 

Від 31 серпня у Чернівецькій області діє нова мапа карантинного зонування. Так, на Буковині ще три райони потрапили до "червоної" карантинної зони з посиленими обмеженнями. Тепер серед них - Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони, а також місто Чернівці. 

Україна знову побила антирекорд за кількістю померлих від COVID-19

Україна знову побила антирекорд за кількістю померлих від COVID-19

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація