У Чернівецькій області кількість жертв коронавірусу перевалила за дві сотні

У Чернівецькій області кількість жертв коронавірусу перевалила за дві сотні

Фото: Associated Press

Жертвою недуги став 58-річний чернівчанин.

У неділю, 12 липня, у Чернівецькій області кількість летальних випадків нового типу коронавірусу COVID-19 сягнула 201.

Жертвою недуги став 58-річний чоловік, повідомляється на сайті Чернівецької облдержадміністрації.

Зазначається, що пацієнт помер у Чернівецькій міській лікарні №1.  Окрім коронавірусу він мав важку двобічну пневмонію, а також гіпертонію та гостре порушення мозкового кровообігу. 

Окрім того, увечері неділі на Буковині зафіксували ще 21 випадок зараження коронавірусом, тоді як лабораторний центр опрацював 218 зразків.

Впродовж доби від нової недуги одужали 67 пацієнтів. 

Станом на 12 липня у лікарнях області перебувають 288 людей, у 124 з яких підтвердили коронавірус. Стан 26 пацієнтів медики оцінюють як важкий. "З них у реанімаціях - 20, на апаратах штучної вентиляції легень - 2", - додали у повідомленні. 

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилася 5 161 людина. Серед них 201 пацієнт помер від ускладнень захворювання, тоді як 2 792 - одужали

Як повідомлялося, 10 липня активісти провели масштабну акцію у місті Чернівці. Учасники протесту вимагали ремонту доріг. Вони виконали символічний танок із труною, який присвятили усім, хто, за їхніми словами, "поховав" дороги у Чернівцях. 

Від 1 липня на Буковині почало діяти послаблення карантину, зокрема відновилося внутрішньообласне сполучення, відкрилися спортзали, ресторани, стадіони та спортивні майданчики.

В Україні помітно зменшується кількість нових хворих на коронавірус

В Україні помітно зменшується кількість нових хворих на коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація