У Чернівецькій області кількість заражених коронавірусом пацієнтів сягнула 3 259: недуга забрала 138 життів

У Чернівецькій області кількість заражених коронавірусом пацієнтів сягнула 3 259: недуга забрала 138 життів

Фото: Associated Press

Водночас від нової інфекції вилікувалися 888 буковинців.

Увечері четверга, 28 травня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили в іще 58 людей, 38 з яких є мешканцями Чернівців. 

Впродовж доби лабораторний центр дослідив 486 нових зразків, повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на своїй сторінці у Facebook. 

Також від нової коронавірусної інфекції одужав ще 21 буковинець. "Як бачимо, показники відносно стабільні, але вони все ще стабільно високі. У лікарнях Буковини досі багато хворих. Тож не втрачайте пильності", - наголосив посадовець. 

Водночас за даними Чернівецької ОДА від 28 травня, в області зафіксували ще дві смерті серед пацієнтів із COVID-19.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилася 3 259 людей. 138 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 888 - одужали. 

Як повідомлялося, у Чернівецькій області почалося тестування методом імуно-ферментного аналізу (ІФА) на виявлення антитіл до нового COVID-19. За результатами, виявилося, що майже кожен п’ятий, хто здав аналіз, має антитіла до коронавірусу, тобто перехворів недугою. 

Нагадаємо, що 22 травня у Чернівецькій області, де фіксують найбільшу кількість заражених коронавірусом в Україні, вирішили послабити карантинні обмеження. Відтепер проїзд приватного транспорту та міжобласне сполучення відновлено.

На Буковині сьогодні, 28 травня, офіційно підтверджено ще 58 випадків зараження коронавірусом, з них 38 випадків у...

Опубліковано Сергій Осачук Четвер, 28 травня 2020 р.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація