У Чернівецькій області кількість випадків зараження коронавірусом наближається до п'ятнадцяти тисяч

У Чернівецькій області кількість випадків зараження коронавірусом наближається до п'ятнадцяти тисяч

Фото: Associated Press

На Буковині нова недуга забрала 365 життів.

Увечері четверга, 1 жовтня, у Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили у 182 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 752 зразки.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук. 

Водночас впродовж доби на Буковині від нового захворювання одужали 52 особи.

"Чернівецька область залишається у "помаранчевій" зоні. Але загроза від COVID-19 така ж, якою й була, - написав посадовець. - Тому розвиток подій з коронавірусом на Буковині залежить лише від сумлінності кожного з нас".

За даними Чернівецької ОДА, в області зафіксували ще один летальний випадок серед пацієнтів із підтвердженим COVID-19: у Чернівецькій міській лікарні №1 помер 51-річний чернівчанин, у якого була двобічна пневмонія, важка форма цукрового діабету другого типу, гіпертонічна хвороба та опасистість.

Станом на 1 жовтня у буковинських лікарнях перебуває 551 людина. У 341 пацієнта підтвердили коронавірус. Стан 66 хворих медики оцінюють як важкий. "З них у реанімаціях - 49, на апаратах штучної вентиляції легень - 3", - розповіли в облдержадміністрації, додавши, що 174 хворих перебувають на кисневій терапії.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 14 787 людей. Серед них 365 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 8 167 - одужали

Нагадаємо, лікарка швидкої медичної допомоги з Чернівців Аліса Гріщенкова вдруге перехворіла коронавірусом.

Як повідомлялося, за словами відстороненого від посади мера Чернівців Олексія Каспрука, ситуація із коронавірусом в місті дуже складна

Водночас минулого тижня Чернівці вийшли з "червоної" зони карантину.

Раніше в області заявляли, що "досить багато" хворих на COVID-19, замість того, аби перебувати на самоізоляції, відвідують масові заходи й інфікують інших людей. 

У трьох вчителів житомирської школи підтвердили коронавірус

У трьох вчителів житомирської школи підтвердили коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація