У Чернівецькій області фіксують масове повторне інфікування коронавірусом

У Чернівецькій області фіксують масове повторне інфікування коронавірусом

Фото: Associated Press

Усього на Буковині 15 286 випадків коронавірусу.

У Чернівецькій області коронавірусом повторно захворіли близько 20 осіб. У деяких пацієнтів спостерігалася важка форма COVID-19.

Про це повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Зокрема, вона закликала тих, хто ще не перехворів на коронавірус, і тих, хто вже поборов COVID-19, дотримуватися протиепідемічних заходів, а саме носити маску, користуватися антисептиком та дотримуватися соціальної дистанції. За її словами, це обов’язок кожного з нас.

"Не важливо, в якій ми зоні карантину – "червоній", "помаранчевій", "жовтій" чи "зеленій". Коронавірус живе поруч із нами, тож не варто нехтувати протиепідемічними нормами. Берегтися потрібно й тим, хто вже хворів на COVID-19. Наразі близько 20 буковинців повторно заразилися коронавірусом. І не завжди їхня хвороба проходила в легкій формі", - сказала Наталія Гусак.

Крім того, у Чернівецькій ОДА повідомили, що за минулу добу в регіоні коронавірус виявили у 163 осіб, загалом вже 15 286 випадків COVID-19. Із них: 8316 одужали, 373 померли, 584 у лікарні.

Нагадаємо, медсестра амбулаторії з Львівської області заявила, що вдруге інфікувалася коронавірусом. За словами жінки, другий перебіг захворювання у неї виявився складнішим: висока температура, кашель. Лікарі кажуть, що вона вдруге інфікувалася через пониження імунітету.  

Також раніше повідомлялося, що лікарка швидкої медичної допомоги з Чернівців Аліса Гріщенкова вдруге заразилася коронавірусом.

Дніпровські медики: ситуація з коронавірусом у місті близька до катастрофічної

Дніпровські медики: ситуація з коронавірусом у місті близька до катастрофічної

Повʼязані теми:

Наступна публікація