У Чернівецькій області чотири дні поспіль фіксують "коронавірусні" антирекорди: яка ситуація в регіоні

У Чернівецькій області чотири дні поспіль фіксують "коронавірусні" антирекорди: яка ситуація в регіоні

Фото: УНІАН

Кількість випадків зараження коронавірусом на Буковині наближається до 21 тисячі.

Увечері у середу, 28 жовтня, у Чернівецькій області COVID-19 підтвердили у 397 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 1598 зразків.

Про це голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

Зазначимо, що це найвищий добовий показник заражень коронавірусом в області від початку пандемії, а також четвертий антирекорд поспіль. Водночас у вівторок на Буковині від нового захворювання одужали ще 85 осіб.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 20 906 людей. Серед них 449 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 10 264 - одужали.

За даними Чернівецької ОДА, три летальні випадки серед пацієнтів із підтвердженим COVID-19 в області зафіксували у середу:

  • у Кіцманській ЦРЛ помер 70-річний пацієнтів із двобічною полісегментарною пневмонією, важкою формою цукрового діабету, ішемією, стенокардією напруги, дифузним кардіосклерозом та енцефалопатією;
  • у Сторожинецькій ЦРЛ не зміг побороти недугу 55-річний чоловік, який також мав двобічну полісегментарну пневмонію, ішемію та дифузний кардіосклероз;
  • в обласній лікарні повідомили про смерть 62-річного чоловіка, який хворів на важку двобічну тотальну пневмонію, цукровий діабет, ішемію, дифузний кардіосклероз. Також він мав надмірну вагу. 

Станом на 28 жовтня у буковинських лікарнях перебувають 889 людей. У 611 пацієнтів підтвердили коронавірус. Стан 88 хворих медики оцінюють як важкий.

"З них у реанімаціях - 65, на апаратах штучної вентиляції легень - 2", - розповіли в облдержадміністрації, додавши, що 240 хворих перебувають на кисневій терапії.

Напередодні лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко заявила, що у Чернівцях родичі пацієнтів, хворих на COVID-19, самостійно купують кисневі балони. А все нібито тому, що в лікарні не вистачає кисневих концентраторів і не проведене належним чином централізоване постачання кисню.

Нагадаємо, що у Чернівцях через "червону зону" ресторани та кафе працюватимуть до 18:00.

Раніше місцева влада назвала внесення міста до "червоної" зони "необґрунтованим рішенням", яке "може зашкодити ситуації".

Попри складну ситуацію з коронавірусом, діти повертаються на навчання до українських шкіл

Попри складну ситуацію з коронавірусом, діти повертаються на навчання до українських шкіл

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація