У Чернівецькій області від ускладнень коронавірусу помер замовник велелюдного весілля - ОДА

У Чернівецькій області від ускладнень коронавірусу помер замовник велелюдного весілля - ОДА

Фото: УНІАН

Кількість випадків інфікування наближається до восьми тисяч.

У Чернівецькій області від ускладнень COVID-19 помер замовник весілля. У зв'язку із цим буковинців закликають "перенести святкування до часу, коли епідемічна ситуація буде більш сприятливою".

Про це із посиланням на голову ОДА Сергія Осачука та головну санітарну лікарку Наталію Гопко повідомляє сайт Чернівецької облдержадміністрації.

Зазначається, що відповідну інформацію посадовці озвучили під час звернення до Чернівецької обласної ради церков та релігійних організацій із закликом "вести просвітницьку роботу зі своєю паствою".

"Знаю, що ви працюєте в ім’я Бога, але заради людей. Віряни дослуховуються до вас. Слово, яке промовляєте ви, важить більше, ніж прочитане у засобах масової інформації чи почуте деінде. Прошу вашого сприяння, будьте просвітниками для тих, які в силу браку поінформованості можуть припуститися помилки", - заявив Осачук.

Як повідомлялося, 17 серпня у Чернівецькій області наявність COVID-19 підтвердили у 172 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 476 зразків.

"Якщо ми хочемо, щоби діти ходили в садочок, а школи працювали, то мусимо взяти під контроль наростання хвилі COVID-19, - зазначив голова ОДА. - Якщо не зуміємо зробити цього - повернемося до жорстких карантинних обмежень".

Також в області зафіксували ще один летальний випадок серед пацієнтів із підтверженим COVID-19: померла 75-річна мешканка Глибоцького району, яка також хворіла на лейкоз. Її госпіталізували у важкому стані до реанімаційного відділення. 

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 7 954 людини. Серед них 239 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 5 607 - одужали

Нагадаємо, що Чернівці та Глибоцький район потрапили до "помаранчевої" карантинної зони, тоді як Кіцманський район вирішили залишити "червоним".

В Україні - майже 93 тисячі підтверджених випадків коронавірусу

В Україні - майже 93 тисячі підтверджених випадків коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація