У Чернівецькій міській лікарні - один лікар на 100 хворих з коронавірусом

У Чернівецькій міській лікарні - один лікар на 100 хворих з коронавірусом

фото / Чернівецька міська рада

Більшість лікарів медзакладу, які лікують пацієнтів з COVID-19, інфікувались.

У Чернівецькій міській лікарні №1 - гостра нестача лікарів, котрі лікують інфікованих коронавірусом людей. Не вистачає в медзакладі анестезіологів, а також сімейних лікарів. Через це медперсонал дуже виснажується, адже зіштовхнувся з подвійним навантаженням. Більше того, в лікарні очікують, що ситуація через два тижні ще більше загостриться. Про це повідомив завідувач реанімаційного відділення лікарні Дмитро Білоус, пише агентство АСС.

"Уже протягом двох тижнів ми відчуваємо брак кадрів. У нас інфікувалися четверо лікарів, зокрема і я, а також ще один лікар отримав травму. Це з 7 лікарів, які працюють із хворими на Covid-19. Ми зверталися до колег з районів. Нам не вистачає анестезіологів, а також сімейних лікарів. Через несприятливі погодні умови чимало лікарів хворіють не лише на коронавірус, але й ГРВІ", - розповів Дмитро Білоус.

Медик пояснює, що залучити до допомоги лікарів з інших медичних закладів не так просто.

"Виникає юридична колізія. Зараз намагаємося вирішити цю проблему за допомогою тимчасових контрактів", - каже лікар.

Дмитро Білоус вважає, що найближчим часом ситуація з браком медиків в лікарні неабияк ускладниться.

"Очікую, що найближчі два тижні проблема буде особливо гострою. У нас в реанімаційному відділенні було 80 ліжок. Їхню кількість збільшили до 100, але кількість персоналу залишилася тією ж, що й була раніше. Ми й так мали колосальне навантаження, а зараз через захворювання медперсоналу стало ще менше", - розповідає завідувач реанімаційного відділення.

За його словами, Чернівецькій міській лікарні №1 пообіцяли відправити на допомогу лікарів з Вижницької та Глибоцької районних лікарень, а також з медуніверситету.

"Проте, поки що ні один новий лікар не зайшов - як зазначав вище, це - тривала процедура.  Зараз лікарі чергують лише по одному, хоча мали б по двоє. Через це під час чергувань на медиків падає подвійне навантаження", - додав Дмитро Білоус.

Нагадаємо, проблема із персоналом є, зокрема, і в Чернівецькій обласній лікарні. Як розповіла лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко, одному лікарю на чергуваннях доводиться стежити за 80 пацієнтами з COVID-19.

Повʼязані теми:

Наступна публікація