У Чернівцях від ускладнень коронавірусу помер головний лікар діагностичного центру

У Чернівцях від ускладнень коронавірусу помер головний лікар діагностичного центру

Фото: Роман Балук

Вдовічен помер на 68-му році життя після виснажливої боротьби з COVID-19.

У Чернівцях від ускладнень COVID-19 помер головний медик обласного медичного діагностичного центру, заслужений лікар України Анатолій Вдовічен. 

Про це повідомили на Facebook-сторінці ОКНП "Чернівецький обласний медичний діагностичний центр" у четвер, 19 листопада.

"Серце Анатолія Миколайовича перестало битися на 68-му році життя після виснажливої боротьби з COVID-19. Він прожив життя сумлінної, чесної та порядної людини, чим заслужив повагу тих, хто його знав", - йдеться у повідомленні.

Вдовічен двічі був депутатом Чернівецької обласної ради та очолював постійну комісію з питань охорони здоров’я.

"Був справжнім професіоналом своєї справи, наполегливим та працелюбним. Його досвід і приклади мудрих вчинків стануть у нагоді не одному поколінню медичних працівників. Діагностичний центр для Анатолія Миколайовича був способом життя", - наголошують його колеги. 

Цього тижня коронавірус забрав життя акушерки-гінекологині, завідувачки пологовим відділенням Чернівецького обласного перинатального центру Світлани Маланчук. 

Працівники ОКНП «Чернівецький обласний медичний діагностичний центр» з глибоким сумом сповіщають, що передчасно...

Опубліковано ОКНП "Чернівецький обласний медичний діагностичний центр" Четвер, 19 листопада 2020 р.

За даними Чернівецької ОДА, у четвер на Буковині зафіксували дві смерті серед пацієнтів із підтвердженим COVID-19. Окрім того, повідомляється про ще один летальний випадок у хворого з підозрою на коронавірус.

Станом на 19 листопада у буковинських лікарнях перебувають 904 людини. У 636 пацієнтів підтвердили коронавірус. Стан 103 хворих медики оцінюють як важкий.

"З них у реанімаціях - 76, на апаратах штучної вентиляції легень - 4", - розповіли в облдержадміністрації, додавши, що 367 хворих перебувають на кисневій терапії. 

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 29 612 людей. Серед них 590 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 12 590 - одужали. 

Нагадаємо, коронавірус в Україні лютує з неабиякою силою, чиновники вводять карантин вихідного дня. Чимало лікарів б'ють на сполох: ситуація критична, у багатьох регіонах вже настав колапс.

Через брак місць чимало опорних лікарень змушені приймати лише важких хворих, а в деяких реанімаціях - черги з пацієнтів. Там місця звільняються лише тоді, коли хтось помирає, а вільне ліжко пустує лише 30 хвилин. Декому і взагалі не пощастило, люди навіть не потрапляють до лікарень і вмирають на їхніх порогах.

Хоч ліжка у медзакладах і збільшують, та є ще проблема з киснем, без якого пацієнти просто задихаються. Детальніше за посиланням.

Коронавірус в Україні: півтори тисячі недужих довелося шпиталізувати

Коронавірус в Україні: півтори тисячі недужих довелося шпиталізувати

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація