У Чернівцях пом'якшили карантинні обмеження, коли кількість випадків коронавірусу наблизилася до 1,5 тис

У Чернівцях пом'якшили карантинні обмеження, коли кількість випадків коронавірусу наблизилася до 1,5 тис

Фото: Фотограф Максим Козменко

Також у місті розширили перелік мешканців, які можуть користуватися громадським транспортом.

У середу, 17 червня, у Чернівцях, де зафіксували майже півтори тисячі випадків зараження COVID-19, дозволили відновити роботу лазням, саунам, а також паркам атракціонів.

Відповідні рішення прийняли під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, йдеться на сайті Чернівецької міськради.

Зазначається, що від середи "втратили чинність" рішення щодо заборони роботи на території міста закладів побутового обслуговування населення, зокрема лазень та саун. 

Також двом місцевим паркам дозволили відновити роботу дитячих атракціонів, однак, за умови дотримання "рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину".

Окрім того, проїзд у громадському транспорті відтепер доступний учасникам бойових дій та їхнім рідним, людям з інвалідністю, дітям віком до 10 років у супроводі дорослих (за умови наявності вільних місць та пред’явлення посвідчення).

За даними Чернівецької ОДА, на Буковині від початку пандемії нову коронавірусну інфекцію підхопили понад чотири тисячі людей. З них майже півтори тисячі заражених пацієнтів зафіксовані у Чернівцях. Загалом у Чернівецькій області від ускладнень COVID-19 померли 170 осіб, тоді як понад 1,3 тисячі - одужали. 

Як повідомлялося, в Україні до 31 липня подовжили адаптивний карантин. Рішення Кабінету Міністрів ухвалено з доопрацюванням в одноденний термін. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація