У Чернівецькій області коронавірусом заразилися ще майже чотири сотні людей: яка ситуація в регіоні

У Чернівецькій області коронавірусом заразилися ще майже чотири сотні людей: яка ситуація в регіоні

Фото: УНІАН

Від ускладнень COVID-19 на Буковині померли ще шестеро пацієнтів.

Увечері у середу, 11 листопада, у Чернівецькій області COVID-19 підтвердили у 398 людей, тоді як лабораторний центр опрацював 1 410 зразків.

Про це повідомляє Чернівецька облдержадміністрація.

Водночас від нового захворювання в області одужали ще 184 особи. 

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилася 26 699 людей. Серед них 527 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 11 827 - одужали.

Зазначимо, що у середу в області зафіксували шість смертей серед пацієнтів із підтвердженим COVID-19.

Станом на 11 листопада у буковинських лікарнях перебувають 993 людини. У 680 пацієнтів підтвердили коронавірус. Стан 113 хворих медики оцінюють як важкий.

"З них у реанімаціях - 92, на апаратах штучної вентиляції легень - 4", - розповіли в облдержадміністрації, додавши, що 358 хворих перебувають на кисневій терапії.

Нагадаємо, що у Чернівцях через "червону зону" ресторани та кафе працюють до 18:00. У середу місцеві підприємці та ресторатори влаштували акцію протесту проти карантинних обмежень. Понад сотня бізнесменів зібралася біля будівлі обласної державної адміністрації.

Тим часом лікар-анестезіолог Чернівецької обласної клінічної лікарні Андрій Аносов прокоментував акцію підприємців і емоційно звернувся до них через загострення ситуації із поширенням коронавірусної інфекції. 

Раніше лікарку-інфекціоністку Чернівецької обласної лікарні Ольгу Кобевку викликали до правоохоронних органів з приводу заяви заступниці голови ОДА Наталії Гусак, яка звернулася до СБУ та поліції щодо перевірки озвученої лікаркою інформації про те, що хворі на COVID-19 самостійно купують кисневі балони. 

Нагадаємо, що троє членів чернівецької виборчої комісії виявились інфікованими коронавірусом. При цьому інших членів комісії не відправили на самоізоляцію і вони продовжують перерахунок голосів з частини дільниць. 

Статистика коронавірусу: в українських лабораторіях підтвердили понад 10,5 тисячі позитивних тестів

Статистика коронавірусу: в українських лабораторіях підтвердили понад 10,5 тисячі позитивних тестів

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація